Vegetariska julköttbullar med stekt grönkål
  • Tid 20 min

Vegetariska julköttbullar med stekt grönkål

4.12 (25 betyg)

Det här är ett kanonbra grundrecept på vegobullar som du kan kryddsätta efter säsong och smak.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk mortlad kryddpeppar
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 400 g ansad grönkål eller svartkål
  • 3 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ihop alla ingredienserna utom kål och olja till en smet. Forma till runda bullar.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna och stek bullarna i olja på medelhög temperatur, ca 8 min. Krydda ev med mer kryddpeppar vid stekning.

  3. 3

    Strimla kålen grovt och stek i olja tills den mjuknat. Smaka av med salt.

  4. 4

    Lägg kålen på ett serveringsfat och lägg bullarna ovanpå.

Sätt ett betyg

13 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Stina

    Jag har fryst dessa vid flera tillfällen. Det går alldeles utmärkt.

  • Ellen

    Med tanke på att det alltid blir så mycket att göra dagarna innan jul så är det ju trevligt att kunna förbereda saker därför undrar jag: går dessa bollar att frysa?

  • Eva

    Jättegoda, passar perfekt på julbordet. Bra smet som håller ihop bra. Min man som inte är vegetarian gillade dom också.

  • Elin

    Smakade alldeles för mycket rå lök - tror de blir godare om man steker löken innan man blandar i den i smeten!

Visa fler