För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vegetariska julköttbullar med stekt grönkål

Betyg (1-5):
4.19 (27 betyg)

Det här är ett kanonbra grundrecept på vegobullar som du kan kryddsätta efter säsong och smak.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk mortlad kryddpeppar
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 400 g ansad grönkål eller svartkål
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienserna utom kål och olja till en smet. Forma till runda bullar.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek bullarna i olja på medelhög temperatur, ca 8 min. Krydda ev med mer kryddpeppar vid stekning.
  3. Strimla kålen grovt och stek i olja tills den mjuknat. Smaka av med salt.
  4. Lägg kålen på ett serveringsfat och lägg bullarna ovanpå.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-12-19

Gott och julig smak.

Stina

2015-12-15

Jag har fryst dessa vid flera tillfällen. Det går alldeles utmärkt.

Ellen

2015-11-23

Med tanke på att det alltid blir så mycket att göra dagarna innan jul så är det ju trevligt att kunna förbereda saker därför undrar jag: går dessa bollar att frysa?

Eva

2015-01-09

Jättegoda, passar perfekt på julbordet. Bra smet som håller ihop bra. Min man som inte är vegetarian gillade dom också.

Elin

2014-12-19

Smakade alldeles för mycket rå lök - tror de blir godare om man steker löken innan man blandar i den i smeten!

Am

2014-11-23

Ok

Linn

2014-10-28

Tips på vilken ost som ger bäst resultat? :)

Åsa

2014-04-07

Jättegoda! Jag spetsade dem med lite keso och soltorkade tomater. Barnvänliga!

Merja Koskela

2014-03-27

Dom är verkligen goda!

katarina

2014-01-09

intressant diskussion faktiskt ska hur som helst prova receptet.

Vegetarian

2013-12-19

Fjag är vegetarian för att jag inte stödjer dagens köttindustri. Men jag har fortfarande kvar alla barndomsminnen oåinnehållande köttbullar och alla andra kötträtter. Kött är saknat men ett substitut gör det hela lättare.

Kock

2013-12-18

Ja, köttis. Det kan ju också vara så att man är både köttisar och veggisar på samma middag och vill att maten ska likna varandra. Sen är "köttbulls"- formen en alldeles utmärkt form att tillaga småhackade eller malda råvaror på, eftersom man får en fin, krispig stekyta runt om. De här mandelbullarna är dessutom fantastiskt goda, godare än köttvarianten! Prova också att blanda i, ex, hackad färsk persilja el koriander, chili, ingefära, rivet citron- el limeskal eller några andra favoritkryddor i smeten.

vegis

2013-12-18

Ja köttis det är ju en bra fråga eftersom korv och kötbullar är precis så som kött ser ut. varför äter man inte saker som liknar kor och krisar mer när man äter kött?

köttis

2013-12-18

Om man nu är vegetarian, varför vill man äta mat som liknar mat med kött i?

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Risnudelsallad med broccoli

(10)

Indiskt kryddris

(17)

Vegetariska piroger

(8)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Fyllda auberginer

(24)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(23)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk mortlad kryddpeppar
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 400 g ansad grönkål eller svartkål
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt

Vegetariska julköttbullar med stekt grönkål

Betyg (1-5):
4.19 (27 betyg)

Det här är ett kanonbra grundrecept på vegobullar som du kan kryddsätta efter säsong och smak.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienserna utom kål och olja till en smet. Forma till runda bullar.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek bullarna i olja på medelhög temperatur, ca 8 min. Krydda ev med mer kryddpeppar vid stekning.
  3. Strimla kålen grovt och stek i olja tills den mjuknat. Smaka av med salt.
  4. Lägg kålen på ett serveringsfat och lägg bullarna ovanpå.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-12-19

Gott och julig smak.

Stina

2015-12-15

Jag har fryst dessa vid flera tillfällen. Det går alldeles utmärkt.

Ellen

2015-11-23

Med tanke på att det alltid blir så mycket att göra dagarna innan jul så är det ju trevligt att kunna förbereda saker därför undrar jag: går dessa bollar att frysa?

Eva

2015-01-09

Jättegoda, passar perfekt på julbordet. Bra smet som håller ihop bra. Min man som inte är vegetarian gillade dom också.

Elin

2014-12-19

Smakade alldeles för mycket rå lök - tror de blir godare om man steker löken innan man blandar i den i smeten!

Am

2014-11-23

Ok

Linn

2014-10-28

Tips på vilken ost som ger bäst resultat? :)

Åsa

2014-04-07

Jättegoda! Jag spetsade dem med lite keso och soltorkade tomater. Barnvänliga!

Merja Koskela

2014-03-27

Dom är verkligen goda!

katarina

2014-01-09

intressant diskussion faktiskt ska hur som helst prova receptet.

Vegetarian

2013-12-19

Fjag är vegetarian för att jag inte stödjer dagens köttindustri. Men jag har fortfarande kvar alla barndomsminnen oåinnehållande köttbullar och alla andra kötträtter. Kött är saknat men ett substitut gör det hela lättare.

Kock

2013-12-18

Ja, köttis. Det kan ju också vara så att man är både köttisar och veggisar på samma middag och vill att maten ska likna varandra. Sen är "köttbulls"- formen en alldeles utmärkt form att tillaga småhackade eller malda råvaror på, eftersom man får en fin, krispig stekyta runt om. De här mandelbullarna är dessutom fantastiskt goda, godare än köttvarianten! Prova också att blanda i, ex, hackad färsk persilja el koriander, chili, ingefära, rivet citron- el limeskal eller några andra favoritkryddor i smeten.

vegis

2013-12-18

Ja köttis det är ju en bra fråga eftersom korv och kötbullar är precis så som kött ser ut. varför äter man inte saker som liknar kor och krisar mer när man äter kött?

köttis

2013-12-18

Om man nu är vegetarian, varför vill man äta mat som liknar mat med kött i?

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Risnudelsallad med broccoli

(10)

Indiskt kryddris

(17)

Vegetariska piroger

(8)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Fyllda auberginer

(24)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(23)