Vegetariska biffar med fetaost

Vegetariska biffar med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(170)

Nyttiga vegobiffar av kikärtor, fetaost och oliver. Servera med egen röd pesto på soltorkade tomater, basilika och vitlök.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
  • 800 g kikärter på burk
  • 1 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g fetaost, smulad
  • 1 dl svarta oliver, utan kärnor, grovhackade
  • 1.5 msk smör
  • Pesto rosso:
  • 1 dl soltorkade tomater, i olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 färsk basilika

Gör så här

  1. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Mixa dem med ägg, ströbröd, lök och kryddor i en matberedare till en massa. Blanda ner fetaosten och oliverna. Forma till biffar och stek i smör 2-3 minuter på var sida.

Pesto rosso

  1. Blanda ingredienserna till peston och mixa i matberedare eller med mixerstav.

Servering

Servera med röda linser, potatismos, kokt ris eller pasta, rostade pumpakärnor och persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2015-09-19

Jättegoda! Men jag krossade salta kex och hade i istället för ströbröd och så hade jag i chili. Verkligen supergott!

Malin

2015-01-21

Rödlöken missfärgade biffarna totalt! Massan blev grå :( Dessutom tog löken över smaken. Ett tips är att bara använda en halv lök!

Vegetariska biffar med fetaost
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 800 g kikärter på burk
  • 1 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g fetaost, smulad
  • 1 dl svarta oliver, utan kärnor, grovhackade
  • 1.5 msk smör
  • Pesto rosso:
  • 1 dl soltorkade tomater, i olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 färsk basilika

Vegetariska biffar med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(170)

Nyttiga vegobiffar av kikärtor, fetaost och oliver. Servera med egen röd pesto på soltorkade tomater, basilika och vitlök.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Mixa dem med ägg, ströbröd, lök och kryddor i en matberedare till en massa. Blanda ner fetaosten och oliverna. Forma till biffar och stek i smör 2-3 minuter på var sida.

Pesto rosso

  1. Blanda ingredienserna till peston och mixa i matberedare eller med mixerstav.

Servering

Servera med röda linser, potatismos, kokt ris eller pasta, rostade pumpakärnor och persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2015-09-19

Jättegoda! Men jag krossade salta kex och hade i istället för ströbröd och så hade jag i chili. Verkligen supergott!

Malin

2015-01-21

Rödlöken missfärgade biffarna totalt! Massan blev grå :( Dessutom tog löken över smaken. Ett tips är att bara använda en halv lök!