Vegansk ”sill” i krämig sås
  • Tid 25 min

Vegansk ”sill” i krämig sås

3.33 (3 betyg)

Vegansill med olika inläggningar av senap, pepparrot, rom och curry. Recept av Karoline Jönsson

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 19

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 1 zucchini
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk salt
Vegansk "Majo"
  • 1.5 dl rapsolja
  • 0.5 dl osötad sojadryck
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk citronsaft
  • 0.5 tsk ljus sirap eller agavesirap
  • salt
Senapssill
  • 2 msk skånsk senap
  • 0.5 dl hackad dill
Pepparrot
  • 1 msk riven färsk pepparrot
Romsill
  • 40 g tångkaviar
  • 0.5 röd lök, finhackad
  • 0.5 dl hackad dill
Currysill
  • 1 tsk curry
  • 1 finhackat äpple
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala zucchinin och skär i 1 cm tjocka skivor på längden. Skär sedan i muns-bitsstora bitar och lägg i en skål.

  2. 2

    Blanda vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Koka upp lagen och häll den över zucchiniskivorna så de täcks. Låt svalna och ställ in i kylen tills de är kalla.

Majo:

  1. 1

    Mixa ihop ingredienserna till en krämig sås. Dela upp såsen i två skålar och välj två av smaksättningarna. Lyft ut ”sillbitarna” ur lagen och fördela i de två såsskålarna. Smaka av med salt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar