Vegansk ”sill” i krämig sås

Vegansk ”sill” i krämig sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Vegansk sill, välj själv om du smaksätter inläggningen med senap, pepparrot, rom eller curry. Recept av Karoline Jönsson.

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
  • 1 zucchini
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk salt
  • Vegansk "Majo"
  • 1.5 dl rapsolja
  • 0.5 dl osötad sojadryck
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk citronsaft
  • 0.5 tsk ljus sirap eller agavesirap
  • salt
  • Senapssill
  • 2 msk skånsk senap
  • 0.5 dl hackad dill
  • Pepparrot
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • Romsill
  • 40 g tångkaviar
  • 0.5 röd lök, finhackad
  • 0.5 dl hackad dill
  • Currysill
  • 1 tsk curry
  • 1 finhackat äpple

Gör så här

  1. Skala zucchinin och skär i 1 cm tjocka skivor på längden. Skär sedan i muns-bitsstora bitar och lägg i en skål.
  2. Blanda vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Koka upp lagen och häll den över zucchiniskivorna så de täcks. Låt svalna och ställ in i kylen tills de är kalla.

Vegansk majo

  1. Mixa ihop ingredienserna till en krämig sås. Dela upp såsen i två skålar och välj två av smaksättningarna. Lyft ut ”sillbitarna” ur lagen och fördela i de två såsskålarna. Smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vegansk ”sill” i krämig sås
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 zucchini
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk salt
  • Vegansk "Majo"
  • 1.5 dl rapsolja
  • 0.5 dl osötad sojadryck
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk citronsaft
  • 0.5 tsk ljus sirap eller agavesirap
  • salt
  • Senapssill
  • 2 msk skånsk senap
  • 0.5 dl hackad dill
  • Pepparrot
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • Romsill
  • 40 g tångkaviar
  • 0.5 röd lök, finhackad
  • 0.5 dl hackad dill
  • Currysill
  • 1 tsk curry
  • 1 finhackat äpple

Vegansk ”sill” i krämig sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Vegansk sill, välj själv om du smaksätter inläggningen med senap, pepparrot, rom eller curry. Recept av Karoline Jönsson.

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Skala zucchinin och skär i 1 cm tjocka skivor på längden. Skär sedan i muns-bitsstora bitar och lägg i en skål.
  2. Blanda vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Koka upp lagen och häll den över zucchiniskivorna så de täcks. Låt svalna och ställ in i kylen tills de är kalla.

Vegansk majo

  1. Mixa ihop ingredienserna till en krämig sås. Dela upp såsen i två skålar och välj två av smaksättningarna. Lyft ut ”sillbitarna” ur lagen och fördela i de två såsskålarna. Smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!