Vegansk ”sill” i krämig sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.55 (11 betyg)

Vegansill med olika inläggningar av senap, pepparrot, rom och curry. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 zucchini
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk salt
  • Vegansk "Majo"
  • 1.5 dl rapsolja
  • 0.5 dl osötad sojadryck
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk citronsaft
  • 0.5 tsk ljus sirap eller agavesirap
  • Senapssill
  • 2 msk skånsk senap
  • 0.5 dl hackad dill
  • Pepparrot
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • Romsill
  • 40 g tångkaviar
  • 0.5 röd lök, finhackad
  • 0.5 dl hackad dill
  • Currysill
  • 1 tsk curry
  • 1 finhackat äpple
  • "Vegansk ""Majo"""
  • salt

Gör så här

  1. Skala zucchinin och skär i 1 cm tjocka skivor på längden. Skär sedan i muns-bitsstora bitar och lägg i en skål.
  2. Blanda vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Koka upp lagen och häll den över zucchiniskivorna så de täcks. Låt svalna och ställ in i kylen tills de är kalla.

Majo:

  1. Mixa ihop ingredienserna till en krämig sås. Dela upp såsen i två skålar och välj två av smaksättningarna. Lyft ut ”sillbitarna” ur lagen och fördela i de två såsskålarna. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad bruschetta med tomat och aubergine

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Gurksoppa med koriander och chili

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kall gazpacho

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Mozzarellasallad med chili- och limeolja

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Minispenatpajer med fetaost

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ugnsstekta endiver

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 zucchini
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk salt
  • Vegansk "Majo"
  • 1.5 dl rapsolja
  • 0.5 dl osötad sojadryck
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk citronsaft
  • 0.5 tsk ljus sirap eller agavesirap
  • Senapssill
  • 2 msk skånsk senap
  • 0.5 dl hackad dill
  • Pepparrot
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • Romsill
  • 40 g tångkaviar
  • 0.5 röd lök, finhackad
  • 0.5 dl hackad dill
  • Currysill
  • 1 tsk curry
  • 1 finhackat äpple
  • "Vegansk ""Majo"""
  • salt

Vegansk ”sill” i krämig sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.55 (11 betyg)

Vegansill med olika inläggningar av senap, pepparrot, rom och curry. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala zucchinin och skär i 1 cm tjocka skivor på längden. Skär sedan i muns-bitsstora bitar och lägg i en skål.
  2. Blanda vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Koka upp lagen och häll den över zucchiniskivorna så de täcks. Låt svalna och ställ in i kylen tills de är kalla.

Majo:

  1. Mixa ihop ingredienserna till en krämig sås. Dela upp såsen i två skålar och välj två av smaksättningarna. Lyft ut ”sillbitarna” ur lagen och fördela i de två såsskålarna. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad bruschetta med tomat och aubergine

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Gurksoppa med koriander och chili

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kall gazpacho

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Mozzarellasallad med chili- och limeolja

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Minispenatpajer med fetaost

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ugnsstekta endiver

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)