Vegansk ”sill” i krämig sås

Betyg (1-5):
3.67 (9 betyg)

Vegansill med olika inläggningar av senap, pepparrot, rom och curry. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 1 zucchini
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk salt
  • Vegansk "Majo"
  • 1.5 dl rapsolja
  • 0.5 dl osötad sojadryck
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk citronsaft
  • 0.5 tsk ljus sirap eller agavesirap
  • Senapssill
  • 2 msk skånsk senap
  • 0.5 dl hackad dill
  • Pepparrot
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • Romsill
  • 40 g tångkaviar
  • 0.5 röd lök, finhackad
  • 0.5 dl hackad dill
  • Currysill
  • 1 tsk curry
  • 1 finhackat äpple
  • "Vegansk ""Majo"""
  • salt

Gör så här

  1. Skala zucchinin och skär i 1 cm tjocka skivor på längden. Skär sedan i muns-bitsstora bitar och lägg i en skål.
  2. Blanda vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Koka upp lagen och häll den över zucchiniskivorna så de täcks. Låt svalna och ställ in i kylen tills de är kalla.

Majo:

  1. Mixa ihop ingredienserna till en krämig sås. Dela upp såsen i två skålar och välj två av smaksättningarna. Lyft ut ”sillbitarna” ur lagen och fördela i de två såsskålarna. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesersallad med kycklingspett

(2)

Crostini med mozzarella och grillad paprika

(0)

Minispenatpajer med fetaost

(44)

Kålplättar med fetaost och mynta

(7)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

(1)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(10)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Grillad bruschetta med tomat och aubergine

(3)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 zucchini
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk salt
  • Vegansk "Majo"
  • 1.5 dl rapsolja
  • 0.5 dl osötad sojadryck
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk citronsaft
  • 0.5 tsk ljus sirap eller agavesirap
  • Senapssill
  • 2 msk skånsk senap
  • 0.5 dl hackad dill
  • Pepparrot
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • Romsill
  • 40 g tångkaviar
  • 0.5 röd lök, finhackad
  • 0.5 dl hackad dill
  • Currysill
  • 1 tsk curry
  • 1 finhackat äpple
  • "Vegansk ""Majo"""
  • salt

Vegansk ”sill” i krämig sås

Betyg (1-5):
3.67 (9 betyg)

Vegansill med olika inläggningar av senap, pepparrot, rom och curry. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala zucchinin och skär i 1 cm tjocka skivor på längden. Skär sedan i muns-bitsstora bitar och lägg i en skål.
  2. Blanda vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Koka upp lagen och häll den över zucchiniskivorna så de täcks. Låt svalna och ställ in i kylen tills de är kalla.

Majo:

  1. Mixa ihop ingredienserna till en krämig sås. Dela upp såsen i två skålar och välj två av smaksättningarna. Lyft ut ”sillbitarna” ur lagen och fördela i de två såsskålarna. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesersallad med kycklingspett

(2)

Crostini med mozzarella och grillad paprika

(0)

Minispenatpajer med fetaost

(44)

Kålplättar med fetaost och mynta

(7)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

(1)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(10)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Grillad bruschetta med tomat och aubergine

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies