
Vegansk ”sill” i krämig sås
Betyg (1-5):
Vegansill med olika inläggningar av senap, pepparrot, rom och curry. Recept av Karoline Jönsson
Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 zucchini
- 2 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 0.5 dl ättiksprit (12 %)
- 0.5 tsk salt
- Vegansk "Majo"
- 1.5 dl rapsolja
- 0.5 dl osötad sojadryck
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk citronsaft
- 0.5 tsk ljus sirap eller agavesirap
- Senapssill
- 2 msk skånsk senap
- 0.5 dl hackad dill
- Pepparrot
- 1 msk riven färsk pepparrot
- Romsill
- 40 g tångkaviar
- 0.5 röd lök, finhackad
- 0.5 dl hackad dill
- Currysill
- 1 tsk curry
- 1 finhackat äpple
- "Vegansk ""Majo"""
- salt
Gör så här
- Skala zucchinin och skär i 1 cm tjocka skivor på längden. Skär sedan i muns-bitsstora bitar och lägg i en skål.
- Blanda vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Koka upp lagen och häll den över zucchiniskivorna så de täcks. Låt svalna och ställ in i kylen tills de är kalla.
Majo:
- Mixa ihop ingredienserna till en krämig sås. Dela upp såsen i två skålar och välj två av smaksättningarna. Lyft ut ”sillbitarna” ur lagen och fördela i de två såsskålarna. Smaka av med salt.
Liknande recept
Vegansk ”sill” i krämig sås
Betyg (1-5):
Vegansill med olika inläggningar av senap, pepparrot, rom och curry. Recept av Karoline Jönsson
Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skala zucchinin och skär i 1 cm tjocka skivor på längden. Skär sedan i muns-bitsstora bitar och lägg i en skål.
- Blanda vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Koka upp lagen och häll den över zucchiniskivorna så de täcks. Låt svalna och ställ in i kylen tills de är kalla.
Majo:
- Mixa ihop ingredienserna till en krämig sås. Dela upp såsen i två skålar och välj två av smaksättningarna. Lyft ut ”sillbitarna” ur lagen och fördela i de två såsskålarna. Smaka av med salt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!