Vårrullar med rödkål och asiatisk dippsås

Betyg (1-5):
3.88 (17 betyg)

Frasigt yttre med mjukt milt innehåll. Underbar kombo med den intensiva dippsåsen.

30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 600 g hackad rödkål
  • 2 hackade rödlökar
  • 2 stora fintärnade äpplen
  • 0.5 tsk krossad kryddpeppar
  • 1 paket kyld filodeg
  • 3 msk smör
  • 3 msk neutral olja
  • Dippsås:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl rörsocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 5 nejlikor
  • 1 kanelstång
  • 2 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 strimlad röd chili

Gör så här

  1. Lägg vatten, socker, ättika, nejlikor och kanelstång i en kastrull och koka upp. Dra av från värmen och lägg i vitlök och chili. Låt stå och dra tills det svalnat.
  2. Stek rödkål, lök och äpple i 1–2 msk smör i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kryddpeppar och salt. Stek ca 10 min, tills vätskan kokat bort. Rör om då och då. Låt svalna.
  3. Lägg filodegen platt och skär ut ark med måtten 15 x 20 cm. Lägg ca 2 msk av rödkålsfyllningen längs ner på kortändan av arket. Vik in kanterna och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven nedåt på en skärbräda.
  4. Stek vårrullarna med skarven nedåt i rikligt med smör och olja till krispig yta.

Tips

Täck fi lodegen med en lätt fuktad kökshandduk så att den inte torkar. Täck även rullarna alltefter som de blir klara, i väntan på stekning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-12-12

Hej Christina! Du har helt rätt, vi ska förtydliga. Det ska vara 250 gram filodeg. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Christina

2018-12-06

Hur mycket är "1 pkt filodeg"? Finns ju olika storlekar..

Eva

2014-12-30

Succé! Serverade vårrullarna till en drink före juldagens kalkon. Nu vill alla ha receptet.

Jette de Rohann Seward

2013-12-22

Fantstiskt gott! Hade det med på mitt julbord i går, det gjorde succe!! Gjorde dipsåsen lite kryddsvagare, ingen chili, lite torkade chiliflakes i stället. Denna roliga lilla rätt bestämde sig omgående för att vara en fast medlem på julbordet. Och också för att poppa upp vid andra tillfällen ... ,-))

Liknande recept

Vego-empandas/piroger

(6)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

(31)

Pizza med färskost och grönkål

(8)

Fredagsmys med tacos

(17)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g hackad rödkål
  • 2 hackade rödlökar
  • 2 stora fintärnade äpplen
  • 0.5 tsk krossad kryddpeppar
  • 1 paket kyld filodeg
  • 3 msk smör
  • 3 msk neutral olja
  • Dippsås:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl rörsocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 5 nejlikor
  • 1 kanelstång
  • 2 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 strimlad röd chili

Vårrullar med rödkål och asiatisk dippsås

Betyg (1-5):
3.88 (17 betyg)

Frasigt yttre med mjukt milt innehåll. Underbar kombo med den intensiva dippsåsen.

30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg vatten, socker, ättika, nejlikor och kanelstång i en kastrull och koka upp. Dra av från värmen och lägg i vitlök och chili. Låt stå och dra tills det svalnat.
  2. Stek rödkål, lök och äpple i 1–2 msk smör i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kryddpeppar och salt. Stek ca 10 min, tills vätskan kokat bort. Rör om då och då. Låt svalna.
  3. Lägg filodegen platt och skär ut ark med måtten 15 x 20 cm. Lägg ca 2 msk av rödkålsfyllningen längs ner på kortändan av arket. Vik in kanterna och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven nedåt på en skärbräda.
  4. Stek vårrullarna med skarven nedåt i rikligt med smör och olja till krispig yta.

Tips

Täck fi lodegen med en lätt fuktad kökshandduk så att den inte torkar. Täck även rullarna alltefter som de blir klara, i väntan på stekning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-12-12

Hej Christina! Du har helt rätt, vi ska förtydliga. Det ska vara 250 gram filodeg. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Christina

2018-12-06

Hur mycket är "1 pkt filodeg"? Finns ju olika storlekar..

Eva

2014-12-30

Succé! Serverade vårrullarna till en drink före juldagens kalkon. Nu vill alla ha receptet.

Jette de Rohann Seward

2013-12-22

Fantstiskt gott! Hade det med på mitt julbord i går, det gjorde succe!! Gjorde dipsåsen lite kryddsvagare, ingen chili, lite torkade chiliflakes i stället. Denna roliga lilla rätt bestämde sig omgående för att vara en fast medlem på julbordet. Och också för att poppa upp vid andra tillfällen ... ,-))

Liknande recept

Vego-empandas/piroger

(6)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

(31)

Pizza med färskost och grönkål

(8)

Fredagsmys med tacos

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies