Ugnsrostade rotfrukter med couscous

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Marinerade grönsaker med apelsin, koriander och timjan.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg tunt skivade rotfrukter, t ex morötter, kålrot, palsternacka, rödbetor och lök
  • Marinad:
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk mald koriander
  • 0.5 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk ljust muskovadosocker
  • 1 tsk salt
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 0.5 tsk flingsalt, efter smak
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • Tillbehör:
  • 700 g kokt couscous
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk färska örter
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukter och lök i tunna klyftor eller bitar. Bred ut dem i en ugnslångpanna.
  2. Blanda marinaden och vänd ner den i rotsakerna. Sätt in långpannan i mitten av ugnen och låt stå tills allt är mjukt, 45-60 minuter. Rör om någon gång under tiden. Blanda i timjan mot slutet. Strö lite flingsalt och mal peppar över.
  3. Servera med couscous, bröd och gräddfil smaksatt med kryddgrönt och ev vitlök.

Tips

Den färska timjan går bra att byta ut mot torkad, 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ugnsrostad kål med couscous och morot-ingefärsghurt

Betyg
Betyg
(19)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 kg tunt skivade rotfrukter, t ex morötter, kålrot, palsternacka, rödbetor och lök
  • Marinad:
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk mald koriander
  • 0.5 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk ljust muskovadosocker
  • 1 tsk salt
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 0.5 tsk flingsalt, efter smak
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • Tillbehör:
  • 700 g kokt couscous
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk färska örter
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Ugnsrostade rotfrukter med couscous

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Marinerade grönsaker med apelsin, koriander och timjan.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukter och lök i tunna klyftor eller bitar. Bred ut dem i en ugnslångpanna.
  2. Blanda marinaden och vänd ner den i rotsakerna. Sätt in långpannan i mitten av ugnen och låt stå tills allt är mjukt, 45-60 minuter. Rör om någon gång under tiden. Blanda i timjan mot slutet. Strö lite flingsalt och mal peppar över.
  3. Servera med couscous, bröd och gräddfil smaksatt med kryddgrönt och ev vitlök.

Tips

Den färska timjan går bra att byta ut mot torkad, 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ugnsrostad kål med couscous och morot-ingefärsghurt

Betyg
Betyg
(19)