Te på rölleka och mynta
Te på rölleka och mynta
  • Tid 15 min

Te på rölleka och mynta

0 (0 betyg)

Recept av Liselott Forslin och foto: Ulrika Ekblom

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 5

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl röllekablommor
  • 1 knippa myntakvistar
  • vatten
Till servering
  • lime
  • honung
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj blommor och blad. Lägg mynta och rölleka i en tekanna. Häll på sjudande vatten, låt dra ca 10 min.

  2. 2

    Servera med limeskivor och honung. Går även utmärkt att servera kallt med is, som iste.

Servering

”Te är bra att göra på rölleka, som finns att plocka i hela landet och är lätt att känna igen. Jag brukar också använda de fina vita blommorna med en lite kryddig smak som garnering. Bladen går prima att vända ner i en härlig sallad eller hacka ner och krydda upp valfri maträtt med,” säger Niki Sjölund.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar