
Te på rölleka och mynta
Betyg (1-5):
Recept av Liselott Forslin och foto: Ulrika Ekblom
Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (5)
- 1 dl röllekablommor
- 1 knippa myntakvistar
- vatten
- Till servering
- lime
- honung
Gör så här
- Skölj blommor och blad. Lägg mynta och rölleka i en tekanna. Häll på sjudande vatten, låt dra ca 10 min.
- Servera med limeskivor och honung. Går även utmärkt att servera kallt med is, som iste.
Servering
”Te är bra att göra på rölleka, som finns att plocka i hela landet och är lätt att känna igen. Jag brukar också använda de fina vita blommorna med en lite kryddig smak som garnering. Bladen går prima att vända ner i en härlig sallad eller hacka ner och krydda
upp valfri maträtt med,” säger Niki Sjölund.
Liknande recept
Te på rölleka och mynta
Betyg (1-5):
Recept av Liselott Forslin och foto: Ulrika Ekblom
Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skölj blommor och blad. Lägg mynta och rölleka i en tekanna. Häll på sjudande vatten, låt dra ca 10 min.
- Servera med limeskivor och honung. Går även utmärkt att servera kallt med is, som iste.
Servering
”Te är bra att göra på rölleka, som finns att plocka i hela landet och är lätt att känna igen. Jag brukar också använda de fina vita blommorna med en lite kryddig smak som garnering. Bladen går prima att vända ner i en härlig sallad eller hacka ner och krydda
upp valfri maträtt med,” säger Niki Sjölund.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!