Te på rölleka och mynta

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Recept av Liselott Forslin och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 st
  • 1 dl röllekablommor
  • 1 knippa myntakvistar
  • vatten
  • Till servering
  • lime
  • honung

Gör så här

  1. Skölj blommor och blad. Lägg mynta och rölleka i en tekanna. Häll på sjudande vatten, låt dra ca 10 min.
  2. Servera med limeskivor och honung. Går även utmärkt att servera kallt med is, som iste.

Servering

”Te är bra att göra på rölleka, som finns att plocka i hela landet och är lätt att känna igen. Jag brukar också använda de fina vita blommorna med en lite kryddig smak som garnering. Bladen går prima att vända ner i en härlig sallad eller hacka ner och krydda upp valfri maträtt med,” säger Niki Sjölund.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grön juice med citronmeliss

(2)

Chokladchiapudding

(1)

Knäckebröd grundrecept

(2)

Lyxgranola med nötter och kokos

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Banan- och kokosplättar med cottage cheese

(12)

Äppel- och lingonkompott

(2)

Knäckebröd med rosmarin

(24)
5 st
  • Ingredienser 5 st
  • 1 dl röllekablommor
  • 1 knippa myntakvistar
  • vatten
  • Till servering
  • lime
  • honung

Te på rölleka och mynta

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Recept av Liselott Forslin och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj blommor och blad. Lägg mynta och rölleka i en tekanna. Häll på sjudande vatten, låt dra ca 10 min.
  2. Servera med limeskivor och honung. Går även utmärkt att servera kallt med is, som iste.

Servering

”Te är bra att göra på rölleka, som finns att plocka i hela landet och är lätt att känna igen. Jag brukar också använda de fina vita blommorna med en lite kryddig smak som garnering. Bladen går prima att vända ner i en härlig sallad eller hacka ner och krydda upp valfri maträtt med,” säger Niki Sjölund.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grön juice med citronmeliss

(2)

Chokladchiapudding

(1)

Knäckebröd grundrecept

(2)

Lyxgranola med nötter och kokos

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Banan- och kokosplättar med cottage cheese

(12)

Äppel- och lingonkompott

(2)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies