Svartrotspaj med getost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Majs och rismjöl ger en annorlunda och läcker pajbotten till den här svartrotspajen.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 375 g svartrot
  • 1 liter vatten
  • 2 msk vinäger, gärna äppelcider
  • 0.5 msk havssalt
  • 2 ägg
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g riven getost, chevré eller Ribeaupierre
  • 50 g strimlad purjolök
  • 0.5 tsk salt
  • Pajdeg:
  • 1.5 dl majs
  • 2 dl rismjöl
  • 100 g kallt smör
  • 2 msk vallmofrön eller chiafrön
  • 0.5 dl husk (psylliumfröskal)
  • 0.5 tsk havssalt
  • 2 msk kallt vatten

Gör så här

  1. Börja med pajdegen. Mixa majsen grovkornig i en matberedare. Tillsätt rismjöl, smör, chiafrön, husk och havssalt. Häll i vattnet medan mixern är i gång. Krama ihop degen och plasta in. Låt vila i kylen 10 min. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala svartrötterna. Skär dem i dm-långa bitar. Dela ev på längden om de är väldigt tjocka. Lägg svartrötterna i vatten, vinäger och salt i en traktör- eller stekpanna. Koka upp och låt koka 8 min. Häll av vattnet och låt svalna något.
  3. Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper till ca 0,5 cm tjocklek. Lägg i en pajform, 26 cm i diameter eller motsvarande. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.
  4. Vispa samman ägg, grädde, mjölk, salt och peppar till en äggstanning.
  5. Fyll pajen med svartrot, getost och purjolök. Häll på äggstanningen. Grädda gyllene mitt i ugnen ca 35 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grekisk sallad med kyckling

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Västerbottensostpaj med kantareller

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Örtig lax med grapefrukt och rostade fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Norrlandspizza

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vegetarisk caesarsallad

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Chèvre chaud-toast med fikonchutney

Betyg
Betyg
(15)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 375 g svartrot
  • 1 liter vatten
  • 2 msk vinäger, gärna äppelcider
  • 0.5 msk havssalt
  • 2 ägg
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g riven getost, chevré eller Ribeaupierre
  • 50 g strimlad purjolök
  • 0.5 tsk salt
  • Pajdeg:
  • 1.5 dl majs
  • 2 dl rismjöl
  • 100 g kallt smör
  • 2 msk vallmofrön eller chiafrön
  • 0.5 dl husk (psylliumfröskal)
  • 0.5 tsk havssalt
  • 2 msk kallt vatten

Svartrotspaj med getost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Majs och rismjöl ger en annorlunda och läcker pajbotten till den här svartrotspajen.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med pajdegen. Mixa majsen grovkornig i en matberedare. Tillsätt rismjöl, smör, chiafrön, husk och havssalt. Häll i vattnet medan mixern är i gång. Krama ihop degen och plasta in. Låt vila i kylen 10 min. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala svartrötterna. Skär dem i dm-långa bitar. Dela ev på längden om de är väldigt tjocka. Lägg svartrötterna i vatten, vinäger och salt i en traktör- eller stekpanna. Koka upp och låt koka 8 min. Häll av vattnet och låt svalna något.
  3. Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper till ca 0,5 cm tjocklek. Lägg i en pajform, 26 cm i diameter eller motsvarande. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.
  4. Vispa samman ägg, grädde, mjölk, salt och peppar till en äggstanning.
  5. Fyll pajen med svartrot, getost och purjolök. Häll på äggstanningen. Grädda gyllene mitt i ugnen ca 35 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grekisk sallad med kyckling

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Västerbottensostpaj med kantareller

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Örtig lax med grapefrukt och rostade fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Norrlandspizza

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vegetarisk caesarsallad

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Chèvre chaud-toast med fikonchutney

Betyg
Betyg
(15)