Svartrotspaj med getost

Betyg (1-5):
2.97 (29 betyg)

Majs och rismjöl ger en annorlunda och läcker pajbotten till den här svartrotspajen.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 17 st
  • 375 g svartrot
  • 1 liter vatten
  • 2 msk vinäger, gärna äppelcider
  • 0.5 msk havssalt
  • 2 ägg
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g riven getost, chevré eller Ribeaupierre
  • 50 g strimlad purjolök
  • Pajdeg:
  • 1.5 dl majs
  • 2 dl rismjöl
  • 100 g kallt smör
  • 2 msk vallmofrön eller chiafrön
  • 0.5 dl husk (psylliumfröskal)
  • 0.5 tsk havssalt
  • 2 msk kallt vatten

Gör så här

  1. Börja med pajdegen. Mixa majsen grovkornig i en matberedare. Tillsätt rismjöl, smör, chiafrön, husk och havssalt. Häll i vattnet medan mixern är i gång. Krama ihop degen och plasta in. Låt vila i kylen 10 min. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala svartrötterna. Skär dem i dm-långa bitar. Dela ev på längden om de är väldigt tjocka. Lägg svartrötterna i vatten, vinäger och salt i en traktör- eller stekpanna. Koka upp och låt koka 8 min. Häll av vattnet och låt svalna något.
  3. Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper till ca 0,5 cm tjocklek. Lägg i en pajform, 26 cm i diameter eller motsvarande. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.
  4. Vispa samman ägg, grädde, mjölk, salt och peppar till en äggstanning.
  5. Fyll pajen med svartrot, getost och purjolök. Häll på äggstanningen. Grädda gyllene mitt i ugnen ca 35 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Bowl med sashimilax

(3)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Krämig wasabisill

(6)
17 st
  • Ingredienser 17 st
  • 375 g svartrot
  • 1 liter vatten
  • 2 msk vinäger, gärna äppelcider
  • 0.5 msk havssalt
  • 2 ägg
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g riven getost, chevré eller Ribeaupierre
  • 50 g strimlad purjolök
  • Pajdeg:
  • 1.5 dl majs
  • 2 dl rismjöl
  • 100 g kallt smör
  • 2 msk vallmofrön eller chiafrön
  • 0.5 dl husk (psylliumfröskal)
  • 0.5 tsk havssalt
  • 2 msk kallt vatten

Svartrotspaj med getost

Betyg (1-5):
2.97 (29 betyg)

Majs och rismjöl ger en annorlunda och läcker pajbotten till den här svartrotspajen.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med pajdegen. Mixa majsen grovkornig i en matberedare. Tillsätt rismjöl, smör, chiafrön, husk och havssalt. Häll i vattnet medan mixern är i gång. Krama ihop degen och plasta in. Låt vila i kylen 10 min. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala svartrötterna. Skär dem i dm-långa bitar. Dela ev på längden om de är väldigt tjocka. Lägg svartrötterna i vatten, vinäger och salt i en traktör- eller stekpanna. Koka upp och låt koka 8 min. Häll av vattnet och låt svalna något.
  3. Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper till ca 0,5 cm tjocklek. Lägg i en pajform, 26 cm i diameter eller motsvarande. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.
  4. Vispa samman ägg, grädde, mjölk, salt och peppar till en äggstanning.
  5. Fyll pajen med svartrot, getost och purjolök. Häll på äggstanningen. Grädda gyllene mitt i ugnen ca 35 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Bowl med sashimilax

(3)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Krämig wasabisill

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies