För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Svampstuvning

Betyg (1-5):
2.98 (45 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:Grill
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g svamp, färsk, djupfryst eller från burk
  • 2 msk margarin eller smör
  • Stuvning:
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 3 dl svampspad, mjölk, grädde
  • nymalen vitpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Rensa färsk svamp. Tina djupfryst på svag värme eller låt burksvamp rinna av väl. Spar spadet i båda fallen. Skär svampen i bitar. Fräs svampen i hälften av matfettet tills all vätska kokat in. Tillsätt resten av matfettet och fräs svampen 10-15 min.
  2. Strö mjölet över svampen och rör om. Späd under omrörning med ev svampspad, mjölk och grädde.
  3. Koka på svag värme 10-15 min. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



6 st
  • Ingredienser (6)
  • 200 g svamp, färsk, djupfryst eller från burk
  • 2 msk margarin eller smör
  • Stuvning:
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 3 dl svampspad, mjölk, grädde
  • nymalen vitpeppar
  • 0.5 tsk salt

Svampstuvning

Betyg (1-5):
2.98 (45 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:Grill
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa färsk svamp. Tina djupfryst på svag värme eller låt burksvamp rinna av väl. Spar spadet i båda fallen. Skär svampen i bitar. Fräs svampen i hälften av matfettet tills all vätska kokat in. Tillsätt resten av matfettet och fräs svampen 10-15 min.
  2. Strö mjölet över svampen och rör om. Späd under omrörning med ev svampspad, mjölk och grädde.
  3. Koka på svag värme 10-15 min. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!