Stort bröd med fetaost- och tomatfyllning
  • Tid 90 min
  • Ugn 200º

Stort bröd med fetaost- och tomatfyllning

2.84 (88 betyg)

Medelhavsbröd att skiva upp till sallad eller soppa.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

1 st
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt, gärna flingsalt
  • 5.25 dl vetemjöl special
  • 200 g smulad fetaost
  • 8 st marinerade soltorkade tomater, strimlade + marinad att ringla över brödet
  • 4 msk hackad färsk basilika
  • 1 msk kvistar från färsk rosmarin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Låt degen jäsa övertäckt i bunke 30-40 minuter.

  2. 2

    Platta eller kavla ut degen direkt på plåten till en kaka, ca 25 x 35 cm. Lägg på fetaosten, 8 strimlade tomater, och basilikan. Ringla över lite av tomatmarinaden. Nyp ihop till ett tätt paket med skarven uppåt. Stick gärna i lite rosmarin.

  3. 3

    Jäs ca 20 minuter. Värm ugnen till 200º. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Servering

Servera till soppa eller sallad.
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Carina: Ja, det går bra att frysa brödet.

  • Carina

    Går detta bröd att frysa?

  • B

    H