Stort bröd med fetaost- och tomatfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(88)

Medelhavsbröd att skiva upp till sallad eller soppa.

Tillagningstid: 1 timme 30 min
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 5.25 dl vetemjöl special
  • 200 g smulad fetaost
  • 8 st marinerade soltorkade tomater, strimlade + marinad att ringla över brödet
  • 4 msk hackad färsk basilika
  • 1 msk kvistar från färsk rosmarin

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Låt degen jäsa övertäckt i bunke 30-40 minuter.
  2. Platta eller kavla ut degen direkt på plåten till en kaka, ca 25 x 35 cm. Lägg på fetaosten, 8 strimlade tomater, och basilikan. Ringla över lite av tomatmarinaden. Nyp ihop till ett tätt paket med skarven uppåt. Stick gärna i lite rosmarin.
  3. Jäs ca 20 minuter. Värm ugnen till 200º. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Servering

Servera till soppa eller sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2017-09-07

Till Carina: Ja, det går bra att frysa brödet.

Carina

2017-09-04

Går detta bröd att frysa?

B

2014-02-11

H

Liknande recept

Spara recept

Zucchinibröd

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Laxsmörgås med avokado och räkor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Örtfrittata

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Quesadilla med quinoa och chili

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Vegansk pizza

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Wrap med curryröra på tofu

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Quesadilla med sötpotatis-spread och broccolipesto

Betyg
Betyg
(21)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 5.25 dl vetemjöl special
  • 200 g smulad fetaost
  • 8 st marinerade soltorkade tomater, strimlade + marinad att ringla över brödet
  • 4 msk hackad färsk basilika
  • 1 msk kvistar från färsk rosmarin

Stort bröd med fetaost- och tomatfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(88)

Medelhavsbröd att skiva upp till sallad eller soppa.

Tillagningstid: 1 timme 30 min
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Låt degen jäsa övertäckt i bunke 30-40 minuter.
  2. Platta eller kavla ut degen direkt på plåten till en kaka, ca 25 x 35 cm. Lägg på fetaosten, 8 strimlade tomater, och basilikan. Ringla över lite av tomatmarinaden. Nyp ihop till ett tätt paket med skarven uppåt. Stick gärna i lite rosmarin.
  3. Jäs ca 20 minuter. Värm ugnen till 200º. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Servering

Servera till soppa eller sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2017-09-07

Till Carina: Ja, det går bra att frysa brödet.

Carina

2017-09-04

Går detta bröd att frysa?

B

2014-02-11

H

Liknande recept

Spara recept

Zucchinibröd

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Laxsmörgås med avokado och räkor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Örtfrittata

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Quesadilla med quinoa och chili

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Vegansk pizza

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Wrap med curryröra på tofu

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Quesadilla med sötpotatis-spread och broccolipesto

Betyg
Betyg
(21)