Sticky rice med mango

Sticky rice med mango

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Sticky rice, klibbigt ris med söt kokosmjölk, är en klassisk thailändsk efterrätt och det här receptet är vår variant på rätten. I Thailand blötlägger man riset och ångar det, istället för att koka.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl jasminris
  • 0.5 dl rött ris
  • 3 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 msk rörsocker
  • 2 ätmogna mango
  • Till servering:
  • 1 lime
  • citronmeliss eller mynta

Gör så här

  1. Skölj jasminris och rött ris noga i kallt vatten. Sjud riset med vatten och salt på lägsta värme tills vattnet nästan har kokat in.
  2. Sjud kokosmjölk och socker tills sockret smält. Häll hälften av kokosmjölken i riset och låt sjuda tills riset är klart. Rör någon gång under tiden.
  3. Dela mangon längs med kärnan i två halvor. Snitta fruktköttet i ett rutmönster utan att skära igenom skalet och böj upp skalet.
  4. Servera mangon med det ljumma riset och häll över resten av den varma kokossåsen. Pressa över lime och garnera med citronmeliss eller mynta.

Tips

Frisk mango och lime är otroligt gott mot det söta riset.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elsi

2022-03-11

Skölja och sväller i kylen många timmar så blir koktiden cirka halv!

Checkbox Coop

2019-03-04

Hej Fredrik! Här har vi valt att göra en variant av rätten Sticky rice, på vårt sätt. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Fredrik

2019-02-24

Fel ris..... Denna efterrätt eller mellanmål skall göras av sticky rice annars blir det ju inget sticky rice... Dvs, sweet rice som läggs i blöt över natten och ångkokas. Sen använder de palmsocker i stället för annat socker

Sticky rice med mango
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1.5 dl jasminris
  • 0.5 dl rött ris
  • 3 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 msk rörsocker
  • 2 ätmogna mango
  • Till servering:
  • 1 lime
  • citronmeliss eller mynta

Sticky rice med mango

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Sticky rice, klibbigt ris med söt kokosmjölk, är en klassisk thailändsk efterrätt och det här receptet är vår variant på rätten. I Thailand blötlägger man riset och ångar det, istället för att koka.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj jasminris och rött ris noga i kallt vatten. Sjud riset med vatten och salt på lägsta värme tills vattnet nästan har kokat in.
  2. Sjud kokosmjölk och socker tills sockret smält. Häll hälften av kokosmjölken i riset och låt sjuda tills riset är klart. Rör någon gång under tiden.
  3. Dela mangon längs med kärnan i två halvor. Snitta fruktköttet i ett rutmönster utan att skära igenom skalet och böj upp skalet.
  4. Servera mangon med det ljumma riset och häll över resten av den varma kokossåsen. Pressa över lime och garnera med citronmeliss eller mynta.

Tips

Frisk mango och lime är otroligt gott mot det söta riset.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elsi

2022-03-11

Skölja och sväller i kylen många timmar så blir koktiden cirka halv!

Checkbox Coop

2019-03-04

Hej Fredrik! Här har vi valt att göra en variant av rätten Sticky rice, på vårt sätt. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Fredrik

2019-02-24

Fel ris..... Denna efterrätt eller mellanmål skall göras av sticky rice annars blir det ju inget sticky rice... Dvs, sweet rice som läggs i blöt över natten och ångkokas. Sen använder de palmsocker i stället för annat socker