För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sparrispaj med dillmarinerade räkor

Betyg (1-5):
2.57 (54 betyg)

Gör en stor paj som räcker till många med sparris, västerbottensost och räkor.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
15 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 140 g rucola eller spenat
  • 750 g grön sparris, 3 knippen
  • 300 g riven västerbottensost, ca 8 dl
  • 8 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 0.5 tsk kajennpeppar, eventuellt
  • 0.5 tsk salt
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 200 g smör
  • 0.5 dl kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • Marinerade räkor:
  • 300 g skalade räkor
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl och salt. Nyp ihop med smör och vatten för hand eller i matberedare till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form (25x35 cm) och låt stå kallt ca 10 min. Nagga botten och förgrädda mitt i ugnen 6–8 min.
  2. Sprid ut rucola i pajskalet och fördela sparris och ost ovanpå. Blanda ägg, mjölk, grädde, vitlök, salt, peppar, ev kajennpeppar och häll över. Grädda mitt i ugnen ca 45 min.

Marinerade räkor

  1. Marinera räkorna i olivolja, dill och citronskal (endast det gula). Smaka av med salt och peppar och sprid ut räkorna över pajen när den svalnat något.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med ägg, primörer och pepparrotsdressing

(10)

Laxsmörgås med avokado och räkor

(9)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 140 g rucola eller spenat
  • 750 g grön sparris, 3 knippen
  • 300 g riven västerbottensost, ca 8 dl
  • 8 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 0.5 tsk kajennpeppar, eventuellt
  • 0.5 tsk salt
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 200 g smör
  • 0.5 dl kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • Marinerade räkor:
  • 300 g skalade räkor
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • svartpeppar
  • salt

Sparrispaj med dillmarinerade räkor

Betyg (1-5):
2.57 (54 betyg)

Gör en stor paj som räcker till många med sparris, västerbottensost och räkor.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
15 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl och salt. Nyp ihop med smör och vatten för hand eller i matberedare till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form (25x35 cm) och låt stå kallt ca 10 min. Nagga botten och förgrädda mitt i ugnen 6–8 min.
  2. Sprid ut rucola i pajskalet och fördela sparris och ost ovanpå. Blanda ägg, mjölk, grädde, vitlök, salt, peppar, ev kajennpeppar och häll över. Grädda mitt i ugnen ca 45 min.

Marinerade räkor

  1. Marinera räkorna i olivolja, dill och citronskal (endast det gula). Smaka av med salt och peppar och sprid ut räkorna över pajen när den svalnat något.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med ägg, primörer och pepparrotsdressing

(10)

Laxsmörgås med avokado och räkor

(9)