Sötpotatissoppa med matiga våfflor
  • Tid 30 min

Sötpotatissoppa med matiga våfflor

4.33 (3 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g sötpotatis
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 röd chili, hackad
  • 1 msk neutral olja
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 liter vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl grädde
  • salt
Våfflor
  • våffelmix
Till servering
  • hummus
  • yoghurt 10%
  • picklad rödlök
  • färsk koriander
  • limeklyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar. Fräs sötpotatis, lök, vitlök och chili i olja. Pudra över de torra kryddorna och häll i vattnet när det börjar dofta curry. Smula ner buljongtärningen och koka tills potatisen är mjuk, ca 15 min.

  2. 2

    Mixa soppan slät och tillsätt grädden. Smaka av med salt och pressad lime. Blanda våffelmixen enligt anvisning på förpackningen och låt var och en grädda sin våffla vid bordet.

  3. 3

    Toppa våfflorna med hummus, yoghurt, lök och koriander. Servera till soppan.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Fifi

    Tack! Det blev supergott! Tog våffelmix och stekte plättar i plättlagg istället! Och så god soppa! :D

  • Coop

    Hej Fifi! Givetvis går det bra att servera soppan med pannkakor i stället. Då skulle vi dock rekommendera en pannkakssmet i stället för våffelmix. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

  • Fifi

    Hur ska en göra om en inte har nåt våffeljärn? Går det bra att äta vid spisen samtidigt som en steker pannkakor istället?