Broccolisoppa med ädelosttoast

Broccolisoppa med ädelosttoast

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Den gröna, groda broccolisoppan är fylld av nyttiga vitaminer.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º-Grill
4 portioner
  • 700 g färsk broccoli
  • 25 g smör
  • 1 hackad gul lök
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk riven muskotnöt
  • ev rädisgroddar eller solrosskott
  • 0.5 tsk salt
  • Ädelosttoast:
  • 1 röd paprika
  • 140 g skivad ädelost
  • 4 skivor mjukt bröd
  • 50 g grovhackade valnötter
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Skär broccolin i buketter och skiva de grova stjälkarna.
  2. Smält smöret i en rymlig kastrull och fräs lök och de skivade stjälkarna några minuter. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka 5 minuter tills stjälkarna är mjuka. Lägg i buketterna och koka ytterligare 7 minuter.
  3. Tillsätt grädde och mixa soppan slät. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Garnera eventuellt med rädisgroddar eller solrosskott.

Ädelost toast

  1. Sätt ugnen på 225° grill. Lägg paprika och ädelost på brödskivorna, strö över nötterna och ringla över olja. Gratinera tills nötterna fått färg, 5-10 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2014-02-04

Tips! Ha med några potatisar, det reder soppan

Linda Åkerlid

2013-10-04

Lite broccoli gör det mustigare

Martha

2012-10-28

Jättegod soppa! Enkel och snabb att göra, dottern älskade den!

Broccolisoppa med ädelosttoast
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 700 g färsk broccoli
  • 25 g smör
  • 1 hackad gul lök
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk riven muskotnöt
  • ev rädisgroddar eller solrosskott
  • 0.5 tsk salt
  • Ädelosttoast:
  • 1 röd paprika
  • 140 g skivad ädelost
  • 4 skivor mjukt bröd
  • 50 g grovhackade valnötter
  • 2 msk olivolja

Broccolisoppa med ädelosttoast

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Den gröna, groda broccolisoppan är fylld av nyttiga vitaminer.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º-Grill
4 portioner

Gör så här

  1. Skär broccolin i buketter och skiva de grova stjälkarna.
  2. Smält smöret i en rymlig kastrull och fräs lök och de skivade stjälkarna några minuter. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka 5 minuter tills stjälkarna är mjuka. Lägg i buketterna och koka ytterligare 7 minuter.
  3. Tillsätt grädde och mixa soppan slät. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Garnera eventuellt med rädisgroddar eller solrosskott.

Ädelost toast

  1. Sätt ugnen på 225° grill. Lägg paprika och ädelost på brödskivorna, strö över nötterna och ringla över olja. Gratinera tills nötterna fått färg, 5-10 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2014-02-04

Tips! Ha med några potatisar, det reder soppan

Linda Åkerlid

2013-10-04

Lite broccoli gör det mustigare

Martha

2012-10-28

Jättegod soppa! Enkel och snabb att göra, dottern älskade den!