Sommarsill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

En kall förrätt med sill, potatis, rädisor och sås med majonnäs.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färsk potatis
  • 2 burkar matjessill, i bitar
  • 2 tunt skivade röda lökar
  • 350 g grovt hackade rädisor
  • 1 dl hackad gräslök
  • Sås:
  • 2 dl crème fraiche, gärna lätt
  • 1 dl majonnäs, gärna lätt
  • 0.5 krm peppar
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Börja med att blanda till såsen.
  2. Koka potatisen, låt den svalna och skär i skivor.
  3. Häll av spadet från sillen och klipp den i mindre bitar. Varva lök, potatis och sill på ett fat. Strö rädisor och gräslök över sillen.

Servering

Servera med såsen, en god sallad och knäckebröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Cottage cheese-röra med dill, pepparrot och äpple

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Löjromssill med citron

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krämig dragonsill med drag av vinäger

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg färsk potatis
  • 2 burkar matjessill, i bitar
  • 2 tunt skivade röda lökar
  • 350 g grovt hackade rädisor
  • 1 dl hackad gräslök
  • Sås:
  • 2 dl crème fraiche, gärna lätt
  • 1 dl majonnäs, gärna lätt
  • 0.5 krm peppar
  • 1 krm salt

Sommarsill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

En kall förrätt med sill, potatis, rädisor och sås med majonnäs.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med att blanda till såsen.
  2. Koka potatisen, låt den svalna och skär i skivor.
  3. Häll av spadet från sillen och klipp den i mindre bitar. Varva lök, potatis och sill på ett fat. Strö rädisor och gräslök över sillen.

Servering

Servera med såsen, en god sallad och knäckebröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Cottage cheese-röra med dill, pepparrot och äpple

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Löjromssill med citron

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krämig dragonsill med drag av vinäger

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)