Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Japanskt och svenskt i julig kombination.

10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g tinad skinn- och benfri laxfilé, fryst i minst två dygn
  • 0.5 dl socker
  • 1 msk smulad rosépeppar
  • 0.5 dl salt
  • Senapsmajonnäs:
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl skånsk senap
  • 0.5 dl hackad dill

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber, cirka 3 x 3 centimeter. Blanda salt och socker. Rulla fiskbitarna i blandningen. Låt laxen dra 30 minuter, i rumsvärme eller i kylen.
  2. Skölj sedan av salt- och sockerblandningen och torka laxbitarna med papper. Strö över rosépeppar.
  3. Blanda ingredienserna till senapsmajonnäsen och servera till sashimin.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 g tinad skinn- och benfri laxfilé, fryst i minst två dygn
  • 0.5 dl socker
  • 1 msk smulad rosépeppar
  • 0.5 dl salt
  • Senapsmajonnäs:
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl skånsk senap
  • 0.5 dl hackad dill

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Japanskt och svenskt i julig kombination.

10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber, cirka 3 x 3 centimeter. Blanda salt och socker. Rulla fiskbitarna i blandningen. Låt laxen dra 30 minuter, i rumsvärme eller i kylen.
  2. Skölj sedan av salt- och sockerblandningen och torka laxbitarna med papper. Strö över rosépeppar.
  3. Blanda ingredienserna till senapsmajonnäsen och servera till sashimin.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!