
Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs
Betyg (1-5):
Japanskt och svenskt i julig kombination.
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g tinad skinn- och benfri laxfilé, fryst i minst två dygn
- 0.5 dl socker
- 1 msk smulad rosépeppar
- 0.5 dl salt
- Senapsmajonnäs:
- 1 dl majonnäs
- 0.5 dl skånsk senap
- 0.5 dl hackad dill
Gör så här
- Skär laxen i kuber, cirka 3 x 3 centimeter. Blanda salt och socker. Rulla fiskbitarna i blandningen. Låt laxen dra 30 minuter, i rumsvärme eller i kylen.
- Skölj sedan av salt- och sockerblandningen och torka laxbitarna med papper. Strö över rosépeppar.
- Blanda ingredienserna till senapsmajonnäsen och servera till sashimin.
Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs
Betyg (1-5):
Japanskt och svenskt i julig kombination.
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär laxen i kuber, cirka 3 x 3 centimeter. Blanda salt och socker. Rulla fiskbitarna i blandningen. Låt laxen dra 30 minuter, i rumsvärme eller i kylen.
- Skölj sedan av salt- och sockerblandningen och torka laxbitarna med papper. Strö över rosépeppar.
- Blanda ingredienserna till senapsmajonnäsen och servera till sashimin.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!