Smörgås med skinka, melon och balsamvinäger
  • Tid 20 min
  • Ugn 225-250º

Smörgås med skinka, melon och balsamvinäger

4 (11 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 225-250º

Ingredienser

2 portioner
  • 360 g dubbla bröd (1 dubbelbröd per person)
  • 1 urkärnad delad röd paprika (1 paprika ger 4 bitar)
  • 2 msk kesella
  • 1 msk finhackad basilika
  • 0.5 krm salt
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 80 g skivade och hastigt stekta champinjoner
Rucolasallad:
  • 250 g små klyftor utan skal melon, t.ex.galiamelon
  • 120 g parmaskinka
  • 2 msk basilika i blad (eller efter smak)
  • 1 tsk balsamvinäger
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg paprikabitarna i en ugnsform, med skinnsidan uppåt och grilla tills skinnet svartnat. Låt svalna och dra av skalet.

  2. 2

    Blanda kesella med basilika, salt och peppar. Dela på bröden och grilla eller rosta dem. Bred ut kesellan på 2 av bröden, lägg på paprika.

  3. 3

    Vira in melonklyftorna i skinkan och lägg på paprikan tillsammans med champinjonerna.

  4. 4

    Toppa med basilikablad och ringla balsamvinägern över. Lägg på den övre halvan bröd.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar