Skaldjurslasagne

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(157)

Lättlagad och god lasagne med skaldjur, mozzarella och färsk pasta.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g färska pastaplattor
  • 200 g riven ost t ex mozzarella
  • Fyllning:
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 finrivna fiskbuljongtärning
  • 170 g räkor i lag
  • 170 g kräftstjärtar i lag
  • 4 dl strimlad purjolök
  • 250 g skivade cocktailtomater
  • 100 g färsk spenat
  • 1 citron, finrivet skal och saft

Gör så här

  1. Rör ihop crème fraiche, mjölk, sambal, vitlök och buljongtärning i en stor bunke. Häll bort lagen från räkor och kräftstjärtar. Vänd ner dem och resten av ingredienserna till fyllningen.
  2. Varva pastaplattor med fyllningen. Tryck ner plattorna något så att de ligger under vätskan. Toppa med riven ost.
  3. Grädda 30 min mitt i ugnen

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2021-01-15

Detta är ett toppenrecept! Hela familjen älskar den. Vi är många o behöver dubbla receptet o då drar jag ner litegrann på sambal o tycker att två SMÅ (ekologiska) citroner blir bra. Sedan använder jag bara frysta oskalade räkor eftersom vi inte gillar skaldjur i lake men det är ju en smaksak.

Emma

2020-09-21

Bland det godaste jag ätit! Rekommenderar att dubbla såsreceptet och inte försöka göra en hög lasagne

Rithwa

2020-05-17

En favorit bland alla pastarätter 🥇

Anna

2019-12-22

Alla älskar denna!

Cathrine

2017-11-16

Rekommenderas varmt, den är jättegod och lättlagad. Detta kommer bli en ny favorit.

Ingrid

2015-10-08

Sååå gott o enkelt. Perfekt. Jag tar tar grädde 20% istället för mjölk o créme fraiche 15%. Denna rätten gör succé!

Börje borgström

2015-05-20

Bjöd den på mitt 70-års kalas. Alla tyckte den var jättegod. Vi bytte ut spenat mot egenodlad mangold. Vi använde vitost i vattenlag på burk. Vi tog också i fryst crabfish. Ta inte för mycket sambal oelek.

Camilla

2015-04-22

SÅ himla god! Jag följde receptet till punkt och pricka och smaken blev perfekt balanserad mellan het sambal, vitlök, syrlig citron och salta skaldjur. Det kändes även fräscht med purjon, tomat och spenaten i. Servera gärna med sallad till. Det enda som var negativt var att den blev aningens vattnig, så nästa gång kommer jag ta grädde istället för mjölk. Jag kommer alltså garanterat göra detta smarriga recept igen!

Marianne

2015-02-15

Den här rätten är väldigt god. Jag har gjort den flera gånger. Idag bytte jag ut räkorna mot en burk surimi, liknande crabsticks. Det var lika gott och bara hälften så dyrt.

Ellen

2015-02-10

Jättegott!!

Kerstin Eriksson

2015-01-22

En jättegod rätt!! Kommer att använda den som bjudrätt. Bytte ut mjölken mot grädde, en smaksak naturligtvis. Utökade med musslor, kanon!!

Anna

2014-12-22

Perfekt bjudrätt som möter stor uppskattning av gästerna! Citronen har jag låtit bli men absolut ska sambal oeleken vara med i full omfattning! Det är den som blir pricken över i;et och gör att rätten skiljer ut sig från andra "tama" skaldjursrecept! Ett gott vitt vin till gärna av druvan pinot gris brukar smaka bra till!

Cissi

2014-10-10

En perfekt bjudrätt som man inte behöver förbereda så mycket. Har gjort den flera gånger och varit uppskattad av alla. Rekomenderas starkt.

Kia

2014-08-11

Gott. Alla åt upp. Vi skippade citron och hade även i massa dill.

Maj-Britt Svensson

2014-02-24

Har lagat den flera gånger väldigt omtyckt, serveras med vit vin och alla gäster nöjda. för att inte behöva stressa har jag gjort blandningen i förväg. Maj-Britt Svensson

Caroline

2014-02-18

Jättegod, men väl syrlig. Minska creme fraiche och ta lite grädde istället och lite mindre citronsaft. (Servera citron vid sidan om.) La även till lite tärnad lax - gott det med. Jag tycker inte det var starkt, utan ett alldeles lagom sting från sambalen. Smaksak så klart!

ela

2014-01-20

Har gjort denna favorit flertal ggr! Dock minskat på sambal till knappt hälften. Har även brynt purjolöken innan jag lagt den i lasagnen. Samt vid flera tillfällen använt avrunnen frusen bladspenat! Även använt stora skivade tomater ibland!

Ewa

2013-10-11

Jättegott men lite "kletigt". Har lagat flera gånger. Använder mindre citronsaft än i receptet - efter smak.

Maria

2013-09-16

Riktigt gott, men använde bara egenskalade räkor istället för kräftstjärtar och räkor i lake.

Sussi Nordberg

2013-09-11

Jag tycker att det blev gott, dock ganska stark smak så nästa gång blir det lite mindre sambal oelek. Färsk spenat säljs i påsar á 70 gram, så det fick det bli. Men det var nog tillräckligt ändå!

Debbie

2013-09-01

Otroligt mycket smak av citron?!!

Pernilla

2013-08-31

Det var mycket gott! Även en lördagskväll passade det utmärkt! Tog lite extra räkor och spenat i min. Denna ska jag göra fler gånger!

Gerd

2013-08-31

Jättegott och lättlagat. Bra bjudrätt!

Marie

2013-08-31

Gott!!

Stefan

2013-08-27

Väldigt gott och lättlagat.

Erica

2013-08-21

Fantastiskt..riktigt lyxigt på en vardag. Dessutom lätt att göra!

Liknande recept

Spara recept

Risnudelsallad med kokos- och limeräkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Italiensk gratäng med musslor och pecorino

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Wok med ris

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Nudelsallad med räkor och mango

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(122)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 250 g färska pastaplattor
  • 200 g riven ost t ex mozzarella
  • Fyllning:
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 finrivna fiskbuljongtärning
  • 170 g räkor i lag
  • 170 g kräftstjärtar i lag
  • 4 dl strimlad purjolök
  • 250 g skivade cocktailtomater
  • 100 g färsk spenat
  • 1 citron, finrivet skal och saft

Skaldjurslasagne

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(157)

Lättlagad och god lasagne med skaldjur, mozzarella och färsk pasta.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop crème fraiche, mjölk, sambal, vitlök och buljongtärning i en stor bunke. Häll bort lagen från räkor och kräftstjärtar. Vänd ner dem och resten av ingredienserna till fyllningen.
  2. Varva pastaplattor med fyllningen. Tryck ner plattorna något så att de ligger under vätskan. Toppa med riven ost.
  3. Grädda 30 min mitt i ugnen

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2021-01-15

Detta är ett toppenrecept! Hela familjen älskar den. Vi är många o behöver dubbla receptet o då drar jag ner litegrann på sambal o tycker att två SMÅ (ekologiska) citroner blir bra. Sedan använder jag bara frysta oskalade räkor eftersom vi inte gillar skaldjur i lake men det är ju en smaksak.

Emma

2020-09-21

Bland det godaste jag ätit! Rekommenderar att dubbla såsreceptet och inte försöka göra en hög lasagne

Rithwa

2020-05-17

En favorit bland alla pastarätter 🥇

Anna

2019-12-22

Alla älskar denna!

Cathrine

2017-11-16

Rekommenderas varmt, den är jättegod och lättlagad. Detta kommer bli en ny favorit.

Ingrid

2015-10-08

Sååå gott o enkelt. Perfekt. Jag tar tar grädde 20% istället för mjölk o créme fraiche 15%. Denna rätten gör succé!

Börje borgström

2015-05-20

Bjöd den på mitt 70-års kalas. Alla tyckte den var jättegod. Vi bytte ut spenat mot egenodlad mangold. Vi använde vitost i vattenlag på burk. Vi tog också i fryst crabfish. Ta inte för mycket sambal oelek.

Camilla

2015-04-22

SÅ himla god! Jag följde receptet till punkt och pricka och smaken blev perfekt balanserad mellan het sambal, vitlök, syrlig citron och salta skaldjur. Det kändes även fräscht med purjon, tomat och spenaten i. Servera gärna med sallad till. Det enda som var negativt var att den blev aningens vattnig, så nästa gång kommer jag ta grädde istället för mjölk. Jag kommer alltså garanterat göra detta smarriga recept igen!

Marianne

2015-02-15

Den här rätten är väldigt god. Jag har gjort den flera gånger. Idag bytte jag ut räkorna mot en burk surimi, liknande crabsticks. Det var lika gott och bara hälften så dyrt.

Ellen

2015-02-10

Jättegott!!

Kerstin Eriksson

2015-01-22

En jättegod rätt!! Kommer att använda den som bjudrätt. Bytte ut mjölken mot grädde, en smaksak naturligtvis. Utökade med musslor, kanon!!

Anna

2014-12-22

Perfekt bjudrätt som möter stor uppskattning av gästerna! Citronen har jag låtit bli men absolut ska sambal oeleken vara med i full omfattning! Det är den som blir pricken över i;et och gör att rätten skiljer ut sig från andra "tama" skaldjursrecept! Ett gott vitt vin till gärna av druvan pinot gris brukar smaka bra till!

Cissi

2014-10-10

En perfekt bjudrätt som man inte behöver förbereda så mycket. Har gjort den flera gånger och varit uppskattad av alla. Rekomenderas starkt.

Kia

2014-08-11

Gott. Alla åt upp. Vi skippade citron och hade även i massa dill.

Maj-Britt Svensson

2014-02-24

Har lagat den flera gånger väldigt omtyckt, serveras med vit vin och alla gäster nöjda. för att inte behöva stressa har jag gjort blandningen i förväg. Maj-Britt Svensson

Caroline

2014-02-18

Jättegod, men väl syrlig. Minska creme fraiche och ta lite grädde istället och lite mindre citronsaft. (Servera citron vid sidan om.) La även till lite tärnad lax - gott det med. Jag tycker inte det var starkt, utan ett alldeles lagom sting från sambalen. Smaksak så klart!

ela

2014-01-20

Har gjort denna favorit flertal ggr! Dock minskat på sambal till knappt hälften. Har även brynt purjolöken innan jag lagt den i lasagnen. Samt vid flera tillfällen använt avrunnen frusen bladspenat! Även använt stora skivade tomater ibland!

Ewa

2013-10-11

Jättegott men lite "kletigt". Har lagat flera gånger. Använder mindre citronsaft än i receptet - efter smak.

Maria

2013-09-16

Riktigt gott, men använde bara egenskalade räkor istället för kräftstjärtar och räkor i lake.

Sussi Nordberg

2013-09-11

Jag tycker att det blev gott, dock ganska stark smak så nästa gång blir det lite mindre sambal oelek. Färsk spenat säljs i påsar á 70 gram, så det fick det bli. Men det var nog tillräckligt ändå!

Debbie

2013-09-01

Otroligt mycket smak av citron?!!

Pernilla

2013-08-31

Det var mycket gott! Även en lördagskväll passade det utmärkt! Tog lite extra räkor och spenat i min. Denna ska jag göra fler gånger!

Gerd

2013-08-31

Jättegott och lättlagat. Bra bjudrätt!

Marie

2013-08-31

Gott!!

Stefan

2013-08-27

Väldigt gott och lättlagat.

Erica

2013-08-21

Fantastiskt..riktigt lyxigt på en vardag. Dessutom lätt att göra!

Liknande recept

Spara recept

Risnudelsallad med kokos- och limeräkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Italiensk gratäng med musslor och pecorino

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Wok med ris

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Nudelsallad med räkor och mango

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(122)