Sesampanerade kycklingbiffar med dippsås
  • Tid 35 min

Sesampanerade kycklingbiffar med dippsås

4.25 (4 betyg)

Det är mysigt att samlas och äta fingermat, dvs mat som äts med fingrarna, ihop med vänner. Sesampanerade kycklingbiffar som dippas i en sås med mango chutney, lime och soja är ett strålande exempel på riktigt god fingermat!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 citrongräs. finhackat
  • 30 g färsk ingefära, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 2 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 dl sesamfrön
  • neutral olja, till stekning
  • 1 ekbladssallad
Dippsås:
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 dl japansk soja (t ex kikkoman)
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk mango chutney
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ihop ingredienserna till dippsåsen.

  2. 2

    Blanda färsen med citrongräs, ingefära, chili, vitlök, lök, ägg, ströbröd och salt. Häll upp sesamfrön i en skål. Hetta upp olja i en stekpanna. Ta en sked av färssmeten och vänd runt i sesamfröna. Lyft direkt över till den heta pannan. Gör likadant med resten av färsen. Sänk värmen och stek tills biffarna är genomstekta, de ska ha en innertemperatur på 70°.

  3. 3

    Servera biffarna i salladsblad med dippsås.

Servering

För ännu mera smak – servera med skivad chili och limeklyftor.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar