Sesampanerade kycklingbiffar med dippsås

Sesampanerade kycklingbiffar med dippsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Det är mysigt att samlas och äta fingermat, dvs mat som äts med fingrarna, ihop med vänner. Sesampanerade kycklingbiffar som dippas i en sås med mango chutney, lime och soja är ett strålande exempel på riktigt god fingermat!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 citrongräs. finhackat
  • 30 g färsk ingefära, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 2 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl sesamfrön
  • neutral olja, till stekning
  • 1 ekbladssallad
  • 1 tsk salt
  • Dippsås:
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 dl japansk soja (t ex kikkoman)
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk mango chutney

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till dippsåsen.
  2. Blanda färsen med citrongräs, ingefära, chili, vitlök, lök, ägg, ströbröd och salt. Häll upp sesamfrön i en skål. Hetta upp olja i en stekpanna. Ta en sked av färssmeten och vänd runt i sesamfröna. Lyft direkt över till den heta pannan. Gör likadant med resten av färsen. Sänk värmen och stek tills biffarna är genomstekta, de ska ha en innertemperatur på 70°.
  3. Servera biffarna i salladsblad med dippsås.

Servering

För ännu mera smak – servera med skivad chili och limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2020-05-25

Perfekt om man gillar kyckling och asiatisk touch. Smakar mycket av citrongräs och ingefära, vilket kändes fräscht. Jag gjorde bara biffarna och serverade med en sallad med asiatiska smaker.

Sesampanerade kycklingbiffar med dippsås
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 citrongräs. finhackat
  • 30 g färsk ingefära, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 2 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl sesamfrön
  • neutral olja, till stekning
  • 1 ekbladssallad
  • 1 tsk salt
  • Dippsås:
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 dl japansk soja (t ex kikkoman)
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk mango chutney

Sesampanerade kycklingbiffar med dippsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Det är mysigt att samlas och äta fingermat, dvs mat som äts med fingrarna, ihop med vänner. Sesampanerade kycklingbiffar som dippas i en sås med mango chutney, lime och soja är ett strålande exempel på riktigt god fingermat!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till dippsåsen.
  2. Blanda färsen med citrongräs, ingefära, chili, vitlök, lök, ägg, ströbröd och salt. Häll upp sesamfrön i en skål. Hetta upp olja i en stekpanna. Ta en sked av färssmeten och vänd runt i sesamfröna. Lyft direkt över till den heta pannan. Gör likadant med resten av färsen. Sänk värmen och stek tills biffarna är genomstekta, de ska ha en innertemperatur på 70°.
  3. Servera biffarna i salladsblad med dippsås.

Servering

För ännu mera smak – servera med skivad chili och limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2020-05-25

Perfekt om man gillar kyckling och asiatisk touch. Smakar mycket av citrongräs och ingefära, vilket kändes fräscht. Jag gjorde bara biffarna och serverade med en sallad med asiatiska smaker.