Kyckling à la Kiev
Kyckling à la Kiev
  • Tid 45 min
  • Ugn 225º

Kyckling à la Kiev

3.47 (19 betyg)

Friterat och ungsbakat kycklingpaket.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingbröst
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm vitlökspulver
  • 15 g kylskåpskallt smör, skuret i stavar, en per kycklingpaket
  • 3 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 6 dl olja till fritering, eller så att kycklingen är täckt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Ta ut de små filéerna från kycklingbrösten. (Det blir 8 stycken filéer, 4 stora + 4 små). Lägg plastfilmen både under och över kycklingen och banka omsorgsfullt tills de stora filéerna är ca 1 /2 cm och de små ca 3 mm tjocka. Blanda vitpeppar, salt och vitlökspulver i en skål. Rulla smörstavarna i kryddblandningen och lägg i mitten på var sin liten filé.

  2. 2

    Vik över de stora filéernas kanter (likt kåldolmar), rulla ihop och forma till små kompakta paket som är lite smalare vid ändarna. Tryck till kanterna ordentligt och kontrollera noga att det inte finns minsta lilla glipa. Salta runtom. Pensla paketet noggrannt med lätt uppvispat ägg. Vänd dem därpå i ströbrödet. Pensla en andra gång uppvispat ägg och vänd i ströbrödet.

  3. 3

    Fritera kycklingpaketen tills de är gyllenbruna i så mycket het olja att den täcker paketen, 3-5 minuter. Ta upp dem med hålslev, slå in i ugnsfolie och placera dem på en plåt med en bit folie i botten. Efterstek i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

Servering

Servera med ris och sockerärter.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar