För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Salta kex

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Gör dina egna kex till ostbrickan. Utan tillsatser och mer personligare.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
50 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl dinkelsikt, varav 1/4 till utbakning
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1.5 dl hackade pumpafrön
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk honung
  • 1 dl vatten
  • 0.5 msk flingsalt
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. <br>Blanda alla ingredienser utom flingsaltet till en smidig deg som är kladdig. Pudra bakbordet med mjöl och kavla ut halva degen med en vanlig kavel till en tunn kaka.
  2. Strö över hälften av flingsaltet och kavla in saltet i degen med en kruskavel. Kakan ska vara så tunn som möjligt utan att gå sönder (vilket den lätt gör på grund av fröna).
  3. Skär ut kex, cirka 7 x 5 centimeter, jämna eller ojämna. Använd en stekspade och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 8-10 minuter, tills de fått färg. Baka ut resten av degen. Låt kexen svalna.
  4. Låt dem gärna ligga på en plåt eller ett ugnsgaller över natten i rumstemperatur, då torkar de och blir spröda.

Servering

Servera med god ost, marmelad eller chutney

Tips

Färdig hjortronsylt på burk passar utmärkt till kexen och ostbrickan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Majsan

2014-05-03

Goa kex

Bettan

2014-05-03

Jag tycker att de här kexen är riktigt goda! Härligt!

Liknande recept

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Brödsnurror

(1)

Örtbaguetter

(1)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Morotsscones med färskost och marmelad

(13)

Kalljästa hälsomuffins

(46)

Snabba lingonlimpan

(27)

Nässelscones

(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 dl dinkelsikt, varav 1/4 till utbakning
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1.5 dl hackade pumpafrön
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk honung
  • 1 dl vatten
  • 0.5 msk flingsalt
  • 1 tsk salt

Salta kex

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Gör dina egna kex till ostbrickan. Utan tillsatser och mer personligare.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
50 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. <br>Blanda alla ingredienser utom flingsaltet till en smidig deg som är kladdig. Pudra bakbordet med mjöl och kavla ut halva degen med en vanlig kavel till en tunn kaka.
  2. Strö över hälften av flingsaltet och kavla in saltet i degen med en kruskavel. Kakan ska vara så tunn som möjligt utan att gå sönder (vilket den lätt gör på grund av fröna).
  3. Skär ut kex, cirka 7 x 5 centimeter, jämna eller ojämna. Använd en stekspade och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 8-10 minuter, tills de fått färg. Baka ut resten av degen. Låt kexen svalna.
  4. Låt dem gärna ligga på en plåt eller ett ugnsgaller över natten i rumstemperatur, då torkar de och blir spröda.

Servering

Servera med god ost, marmelad eller chutney

Tips

Färdig hjortronsylt på burk passar utmärkt till kexen och ostbrickan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Majsan

2014-05-03

Goa kex

Bettan

2014-05-03

Jag tycker att de här kexen är riktigt goda! Härligt!

Liknande recept

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Brödsnurror

(1)

Örtbaguetter

(1)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Morotsscones med färskost och marmelad

(13)

Kalljästa hälsomuffins

(46)

Snabba lingonlimpan

(27)

Nässelscones

(3)