Rotfruktssoppa med svamptopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.8 (5 betyg)

Rotfruktssoppa toppad med krutonger, svamp, kikärtor eller annat gott.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g champinjoner
  • 2 finhckade vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl hackad färsk timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Soppa:
  • 15 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 250 g broccolibuketter
  • 140 tärnad majrova
  • 2 skivade morötter
  • 2 strimlade salladslökar
  • 2 strimlade stjälkar blekselleri

Gör så här

  1. Stek svamp och vitlök i smör tills svampen vattnats ur, cirka 5 minuter. Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar.

Soppa

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull. Lägg ner alla grönsaker och låt koka i 5 minuter.
  2. Servera soppan toppad med den stekta svampen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunnel Liljeqvist

2013-02-18

Säkert väldigt gott men majrova och salldslök existerar inte i vårt lilla Konsum. Synd. Men så är det ofta med recepten.

Liknande recept

Spara recept

Vit pizza med svamp, chorizo och grönkål

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vietnamesiska vårrullar

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Champinjonsoppa

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(7)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 250 g champinjoner
  • 2 finhckade vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl hackad färsk timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Soppa:
  • 15 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 250 g broccolibuketter
  • 140 tärnad majrova
  • 2 skivade morötter
  • 2 strimlade salladslökar
  • 2 strimlade stjälkar blekselleri

Rotfruktssoppa med svamptopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.8 (5 betyg)

Rotfruktssoppa toppad med krutonger, svamp, kikärtor eller annat gott.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek svamp och vitlök i smör tills svampen vattnats ur, cirka 5 minuter. Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar.

Soppa

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull. Lägg ner alla grönsaker och låt koka i 5 minuter.
  2. Servera soppan toppad med den stekta svampen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunnel Liljeqvist

2013-02-18

Säkert väldigt gott men majrova och salldslök existerar inte i vårt lilla Konsum. Synd. Men så är det ofta med recepten.

Liknande recept

Spara recept

Vit pizza med svamp, chorizo och grönkål

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vietnamesiska vårrullar

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Champinjonsoppa

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(7)