Rostad pumpa och brysselkål med chèvre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Smakrik ugnsrostad pumpa och brysselkål som serveras med rostade valnötter chèvre och honung. Recept ur kokboken Chez Wood av Sofia Wood.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg butternutpumpa
  • 250 g brysselkål
  • 1 tsk mald koriander
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl valnötter
  • 1 liten citron, finrivet skal och saft
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 70 g machésallad
  • flingsalt
  • 150 g chèvre

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar. Ansa och halvera brysselkålen. Vänd runt pumpa och brysselkål med kryddor, salt och olja på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rosta mitt i ugnen 15 min. Strö över valnötterna och rosta ytterligare ca 10 min, tills pumpan är mjuk och har fått fin färg. Riv ev över citronskal och pressa saften över pumpan direkt på plåten.
  3. Ringla över olja och honung. Vänd runt med mâchesallad och flingsalt och lägg upp på ett fat. Toppa med bitar av chèvren.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillade filodegsrullar med ost och feferoni

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Antipasti

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sallad med rödvinbärsvinägrett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tomatsallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ljummen ädelostsallad med rostad potatis och brysselkål

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Börekpaj med mangold och fetaost

Betyg
Betyg
(18)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg butternutpumpa
  • 250 g brysselkål
  • 1 tsk mald koriander
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl valnötter
  • 1 liten citron, finrivet skal och saft
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 70 g machésallad
  • flingsalt
  • 150 g chèvre

Rostad pumpa och brysselkål med chèvre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Smakrik ugnsrostad pumpa och brysselkål som serveras med rostade valnötter chèvre och honung. Recept ur kokboken Chez Wood av Sofia Wood.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar. Ansa och halvera brysselkålen. Vänd runt pumpa och brysselkål med kryddor, salt och olja på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rosta mitt i ugnen 15 min. Strö över valnötterna och rosta ytterligare ca 10 min, tills pumpan är mjuk och har fått fin färg. Riv ev över citronskal och pressa saften över pumpan direkt på plåten.
  3. Ringla över olja och honung. Vänd runt med mâchesallad och flingsalt och lägg upp på ett fat. Toppa med bitar av chèvren.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillade filodegsrullar med ost och feferoni

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Antipasti

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sallad med rödvinbärsvinägrett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tomatsallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ljummen ädelostsallad med rostad potatis och brysselkål

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Börekpaj med mangold och fetaost

Betyg
Betyg
(18)