Rökt fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (7 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter + 1 dygn i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 fiskfiléer av fetare sort t ex röding eller makrill
  • 2 msk senapsfrön
  • 3 kvistar rosmarin
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 msk flingsalt
  • Till rökning:
  • röklåda
  • rökspån
  • rosmarin- eller enriskvistar
  • T-sprit

Gör så här

  1. Mortla senapsfrön och rosmarinkvistar med citronskal och salt.
  2. Täck fisken med kryddblandningen och lägg på hushållspapper på ett fat och plasta in. Låt stå i kylen till dagen efter.
  3. Placera röklådan på ett underlag som tål hög värme. Lägg rökspån och några enris- eller rosmarinkvistar i röken.
  4. Placera fisken på gallret med skinnsidan ner och med plåt under. Sätt på locket. Tänd brännaren och ställ röken ovanpå.
  5. Rök fisken i 15 minuter till en innertemperatur på 60-65 grader, använd ugnstermometer.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Knaprig lax med grönsaksgryta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Torsk med paksoi

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Parmaklädd lax

Betyg
Betyg
(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 fiskfiléer av fetare sort t ex röding eller makrill
  • 2 msk senapsfrön
  • 3 kvistar rosmarin
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 msk flingsalt
  • Till rökning:
  • röklåda
  • rökspån
  • rosmarin- eller enriskvistar
  • T-sprit

Rökt fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (7 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter + 1 dygn i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mortla senapsfrön och rosmarinkvistar med citronskal och salt.
  2. Täck fisken med kryddblandningen och lägg på hushållspapper på ett fat och plasta in. Låt stå i kylen till dagen efter.
  3. Placera röklådan på ett underlag som tål hög värme. Lägg rökspån och några enris- eller rosmarinkvistar i röken.
  4. Placera fisken på gallret med skinnsidan ner och med plåt under. Sätt på locket. Tänd brännaren och ställ röken ovanpå.
  5. Rök fisken i 15 minuter till en innertemperatur på 60-65 grader, använd ugnstermometer.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Knaprig lax med grönsaksgryta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Torsk med paksoi

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Parmaklädd lax

Betyg
Betyg
(8)