Rökt fisk

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter + 1 dygn i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 4 fiskfiléer av fetare sort t ex röding eller makrill
  • 2 msk senapsfrön
  • 3 kvistar rosmarin
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 msk flingsalt
  • Till rökning:
  • röklåda
  • rökspån
  • rosmarin- eller enriskvistar
  • T-sprit

Gör så här

  1. Mortla senapsfrön och rosmarinkvistar med citronskal och salt.
  2. Täck fisken med kryddblandningen och lägg på hushållspapper på ett fat och plasta in. Låt stå i kylen till dagen efter.
  3. Placera röklådan på ett underlag som tål hög värme. Lägg rökspån och några enris- eller rosmarinkvistar i röken.
  4. Placera fisken på gallret med skinnsidan ner och med plåt under. Sätt på locket. Tänd brännaren och ställ röken ovanpå.
  5. Rök fisken i 15 minuter till en innertemperatur på 60-65 grader, använd ugnstermometer.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Knaprig lax med grönsaksgryta

(7)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Lax med salsa verde

(0)

Fiskgryta med saffran och räkor

(51)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Sashimi nudelsallad

(4)

Torsk med paksoi

(14)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(18)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 fiskfiléer av fetare sort t ex röding eller makrill
  • 2 msk senapsfrön
  • 3 kvistar rosmarin
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 msk flingsalt
  • Till rökning:
  • röklåda
  • rökspån
  • rosmarin- eller enriskvistar
  • T-sprit

Rökt fisk

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter + 1 dygn i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mortla senapsfrön och rosmarinkvistar med citronskal och salt.
  2. Täck fisken med kryddblandningen och lägg på hushållspapper på ett fat och plasta in. Låt stå i kylen till dagen efter.
  3. Placera röklådan på ett underlag som tål hög värme. Lägg rökspån och några enris- eller rosmarinkvistar i röken.
  4. Placera fisken på gallret med skinnsidan ner och med plåt under. Sätt på locket. Tänd brännaren och ställ röken ovanpå.
  5. Rök fisken i 15 minuter till en innertemperatur på 60-65 grader, använd ugnstermometer.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Knaprig lax med grönsaksgryta

(7)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Lax med salsa verde

(0)

Fiskgryta med saffran och räkor

(51)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Sashimi nudelsallad

(4)

Torsk med paksoi

(14)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies