Röding med löjromssås

Betyg (1-5):
3.32 (22 betyg)

Nyttig fisk med sås, örter och citron

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1.5 kg hel röding
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 citroner, i skivor + lite pressad saft till såsen
  • 1 dl grovhackade färska örter, t ex basilika, dill, persilja, oregano
  • 25 g smör, i bitar
  • Löjromssås:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0.5 krm peppar
  • 80 g löjrom, eller annan rom

Gör så här

  1. Skölj fisken i kallt vatten och torka av med papper. Skär bort huvudet. Skär centimeterdjupa, sneda snitt längs fisken. Salta och peppra fisken inuti och utanpå. Fyll fisken med citronskivor, örter och smörbitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör i.
  2. Bryn fisken på båda sidorna så att den får en gyllenbrun yta. Lägg sedan fisken i en ugnssäker form och låt den bli färdig i ugnen, 25-30 minuter. Innertemperaturen ska vara 52 grader, stick in termometern i fiskens tjockaste del vid ryggbenet.
  3. Om du inte har tillgång till hel röding går det lika bra med filéer. Stek hastigt i het stekpanna, 2-3 minuter på varje sida. Salta och peppra och pressa citron över.

Löjromssås

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av. Vill du lyxa till det riktigt köper du Kalix-löjrom.

Servering

Servera fisken med kokt potatis och en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



anita

2012-04-09

supergott

Liknande recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(18)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)

Färskostgratinerad lax

(16)

Parmaklädd lax

(8)

Fiskgryta med saffran och räkor

(51)

Lax med salsa verde

(0)

Lax- och spenatpaj

(92)

Sashimi nudelsallad

(4)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1.5 kg hel röding
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 citroner, i skivor + lite pressad saft till såsen
  • 1 dl grovhackade färska örter, t ex basilika, dill, persilja, oregano
  • 25 g smör, i bitar
  • Löjromssås:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0.5 krm peppar
  • 80 g löjrom, eller annan rom

Röding med löjromssås

Betyg (1-5):
3.32 (22 betyg)

Nyttig fisk med sås, örter och citron

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj fisken i kallt vatten och torka av med papper. Skär bort huvudet. Skär centimeterdjupa, sneda snitt längs fisken. Salta och peppra fisken inuti och utanpå. Fyll fisken med citronskivor, örter och smörbitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör i.
  2. Bryn fisken på båda sidorna så att den får en gyllenbrun yta. Lägg sedan fisken i en ugnssäker form och låt den bli färdig i ugnen, 25-30 minuter. Innertemperaturen ska vara 52 grader, stick in termometern i fiskens tjockaste del vid ryggbenet.
  3. Om du inte har tillgång till hel röding går det lika bra med filéer. Stek hastigt i het stekpanna, 2-3 minuter på varje sida. Salta och peppra och pressa citron över.

Löjromssås

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av. Vill du lyxa till det riktigt köper du Kalix-löjrom.

Servering

Servera fisken med kokt potatis och en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



anita

2012-04-09

supergott

Liknande recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(18)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)

Färskostgratinerad lax

(16)

Parmaklädd lax

(8)

Fiskgryta med saffran och räkor

(51)

Lax med salsa verde

(0)

Lax- och spenatpaj

(92)

Sashimi nudelsallad

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies