För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Räkor indiana

Betyg (1-5):
3.38 (52 betyg)

Vitt vin, räkor och grädde plus curry blir ett krämigt kalas till middagen.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g räkor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 10 champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 msk curry
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.25 tsk kajennpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöken. Skölj, dela, kärna ur och skiva paprikorna i strimlor. Borsta eller skölj svampen och skiva den.
  2. Smält smöret i en stekpanna. Fräs vitlök, paprika och svamp tillsammans med curry och tomatpuré tills paprikan mjuknat lite.
  3. Späd med grädde och vin och koka 5-7 min. Smaka av med salt, peppar, kajennpeppar. Vänd ner räkorna och låt dem bli varma.

Servering

Servera med dinkel, ris eller matvete och en blandad sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Up

2012-04-07

Jag kryddade med franska örter på slutet, blev gott. Körde också mangocurry, lite roligare Och så vanliga räkor förstås, inte den snäppet värre miljöboven scampi

carl lindström

2012-03-02

mycket gott , andra ggr jag gjorde det så dubblade jag kajenp riktigt bra. och sen strimmlade ett 1/4 dels isbergssallads huvud, som rördes ner precis innan serveringen. de blev toppen. körde med ris till .

Liknande recept

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

(5)

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

(7)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g räkor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 10 champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 msk curry
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.25 tsk kajennpeppar
  • 0.5 tsk salt

Räkor indiana

Betyg (1-5):
3.38 (52 betyg)

Vitt vin, räkor och grädde plus curry blir ett krämigt kalas till middagen.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöken. Skölj, dela, kärna ur och skiva paprikorna i strimlor. Borsta eller skölj svampen och skiva den.
  2. Smält smöret i en stekpanna. Fräs vitlök, paprika och svamp tillsammans med curry och tomatpuré tills paprikan mjuknat lite.
  3. Späd med grädde och vin och koka 5-7 min. Smaka av med salt, peppar, kajennpeppar. Vänd ner räkorna och låt dem bli varma.

Servering

Servera med dinkel, ris eller matvete och en blandad sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Up

2012-04-07

Jag kryddade med franska örter på slutet, blev gott. Körde också mangocurry, lite roligare Och så vanliga räkor förstås, inte den snäppet värre miljöboven scampi

carl lindström

2012-03-02

mycket gott , andra ggr jag gjorde det så dubblade jag kajenp riktigt bra. och sen strimmlade ett 1/4 dels isbergssallads huvud, som rördes ner precis innan serveringen. de blev toppen. körde med ris till .

Liknande recept

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

(5)

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

(7)