
Räkor indiana
Betyg (1-5):
Vitt vin, räkor och grädde plus curry blir ett krämigt kalas till middagen.
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g räkor
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 10 champinjoner
- 1 msk smör
- 1 msk curry
- 2 msk tomatpuré
- 3 dl grädde
- 1 dl vitt vin
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.25 tsk kajennpeppar
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Skala och hacka vitlöken. Skölj, dela, kärna ur och skiva paprikorna i strimlor. Borsta eller skölj svampen och skiva den.
- Smält smöret i en stekpanna. Fräs vitlök, paprika och svamp tillsammans med curry och tomatpuré tills paprikan mjuknat lite.
- Späd med grädde och vin och koka 5-7 min. Smaka av med salt, peppar, kajennpeppar. Vänd ner räkorna och låt dem bli varma.
Servering
Servera med dinkel, ris eller matvete och en blandad sallad.
Liknande recept
Räkor indiana
Betyg (1-5):
Vitt vin, räkor och grädde plus curry blir ett krämigt kalas till middagen.
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skala och hacka vitlöken. Skölj, dela, kärna ur och skiva paprikorna i strimlor. Borsta eller skölj svampen och skiva den.
- Smält smöret i en stekpanna. Fräs vitlök, paprika och svamp tillsammans med curry och tomatpuré tills paprikan mjuknat lite.
- Späd med grädde och vin och koka 5-7 min. Smaka av med salt, peppar, kajennpeppar. Vänd ner räkorna och låt dem bli varma.
Servering
Servera med dinkel, ris eller matvete och en blandad sallad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-04-07
Jag kryddade med franska örter på slutet, blev gott. Körde också mangocurry, lite roligare Och så vanliga räkor förstås, inte den snäppet värre miljöboven scampi
2012-03-02
mycket gott , andra ggr jag gjorde det så dubblade jag kajenp riktigt bra. och sen strimmlade ett 1/4 dels isbergssallads huvud, som rördes ner precis innan serveringen. de blev toppen. körde med ris till .
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Up
2012-04-07
Jag kryddade med franska örter på slutet, blev gott. Körde också mangocurry, lite roligare Och så vanliga räkor förstås, inte den snäppet värre miljöboven scampi
carl lindström
2012-03-02
mycket gott , andra ggr jag gjorde det så dubblade jag kajenp riktigt bra. och sen strimmlade ett 1/4 dels isbergssallads huvud, som rördes ner precis innan serveringen. de blev toppen. körde med ris till .