Räkor i vitlök, chili och mango

Betyg (1-5):
3.92 (64 betyg)

Räkor med sting. Servera som förrätt eller tapas med bröd, eller tillsammans med ris som huvudrätt.

Tillagningstid: 15 minuter
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 0.5 dl solrosolja eller majsolja
  • 1 tärnad röd paprika
  • 4 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 2 urkärnade och finhackade röda chili
  • 0.5 msk tomatpuré
  • 2 tsk flingsalt
  • 400 g räkor
  • 0.5 tärnad mango
  • färsk koriander eller persilja

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna med oljan. Låt paprika, vitlök, chili, tomatpuré och salt fräsa ihop 5–7 minuter.
  2. Tillsätt räkorna och stek dem på stark värme, 1–2 minuter. Vänd ner mangon. Garnera eventuellt med koriander eller persilja.

Servering

Servera med ris som huvudrätt eller utan ris som förrätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2018-12-15

Jag använde stora räkor (vannamei) 400 gram, det räckte gott för fyra personer. Tog mer paprika också och chili med bra sting och koriander. Serverade som huvudrätt med bucatini-pasta och en sallad. Suveränt gott. Enkelt och snabbt att tillaga.

Reine Skatt

2013-03-10

Rekommenderar koriander för den som vill ha asiatisk smak. Även i Sydamerika används koriander i skaldjurs-och fiskrätter. Även malen vitpeppar och cayennepeppar kan tillsättas för ökad styrka. Om råa räkor används förhöjes smaken väsentligt. Jag använder i mesta möjliga mån ekologiska råa räkor i liknande rätter.

Liknande recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Goi Cuon

(9)

Cha cua - Krabbkakor

(35)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Varm musselmacka

(2)

Rispappersrullar med kräftstjärtar

(12)

Ljummen nudelsallad med räkor

(0)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 0.5 dl solrosolja eller majsolja
  • 1 tärnad röd paprika
  • 4 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 2 urkärnade och finhackade röda chili
  • 0.5 msk tomatpuré
  • 2 tsk flingsalt
  • 400 g räkor
  • 0.5 tärnad mango
  • färsk koriander eller persilja

Räkor i vitlök, chili och mango

Betyg (1-5):
3.92 (64 betyg)

Räkor med sting. Servera som förrätt eller tapas med bröd, eller tillsammans med ris som huvudrätt.

Tillagningstid: 15 minuter
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna med oljan. Låt paprika, vitlök, chili, tomatpuré och salt fräsa ihop 5–7 minuter.
  2. Tillsätt räkorna och stek dem på stark värme, 1–2 minuter. Vänd ner mangon. Garnera eventuellt med koriander eller persilja.

Servering

Servera med ris som huvudrätt eller utan ris som förrätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2018-12-15

Jag använde stora räkor (vannamei) 400 gram, det räckte gott för fyra personer. Tog mer paprika också och chili med bra sting och koriander. Serverade som huvudrätt med bucatini-pasta och en sallad. Suveränt gott. Enkelt och snabbt att tillaga.

Reine Skatt

2013-03-10

Rekommenderar koriander för den som vill ha asiatisk smak. Även i Sydamerika används koriander i skaldjurs-och fiskrätter. Även malen vitpeppar och cayennepeppar kan tillsättas för ökad styrka. Om råa räkor används förhöjes smaken väsentligt. Jag använder i mesta möjliga mån ekologiska råa räkor i liknande rätter.

Liknande recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Goi Cuon

(9)

Cha cua - Krabbkakor

(35)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Varm musselmacka

(2)

Rispappersrullar med kräftstjärtar

(12)

Ljummen nudelsallad med räkor

(0)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies