Rågmacka med tonfiskröra

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

En macka på bra bröd och med bra pålägg funkar till middag.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 8 skivor rågbröd
  • 4 salladsblad
  • svartpeppar
  • 50 g smörgåskrasse, till topping
  • citronklyftor, till servering
  • Tonfiskröra
  • 4 färskpotatis, kokta
  • 2 ägg, kokta
  • 370 g tonfisk, i vatten (på burk)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 0.5 dl små kapris
  • 1 röd knipplök, finhackad
  • 0.5 dl färsk oregano, finhackad
  • 0.5 dl persilja, finhackad, eller dill
  • 0.5 citron, saft
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och tärna potatis och ägg. Häll av vätskan från tonfisken och blanda med potatis, ägg, majonnäs, gräddfil, kapris, lök och örter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  2. Lägg sallad på brödskivorna och lägg på tonfiskröra. Dra ett varv med pepparkvarnen, toppa med krasse och servera med citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

(4)

Cashewnötstaco

(12)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Tacofest på cashewnötter

(5)

Laxtaco

(9)

Klassisk laxburgare

(2)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 8 skivor rågbröd
  • 4 salladsblad
  • svartpeppar
  • 50 g smörgåskrasse, till topping
  • citronklyftor, till servering
  • Tonfiskröra
  • 4 färskpotatis, kokta
  • 2 ägg, kokta
  • 370 g tonfisk, i vatten (på burk)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 0.5 dl små kapris
  • 1 röd knipplök, finhackad
  • 0.5 dl färsk oregano, finhackad
  • 0.5 dl persilja, finhackad, eller dill
  • 0.5 citron, saft
  • salt och svartpeppar

Rågmacka med tonfiskröra

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

En macka på bra bröd och med bra pålägg funkar till middag.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och tärna potatis och ägg. Häll av vätskan från tonfisken och blanda med potatis, ägg, majonnäs, gräddfil, kapris, lök och örter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  2. Lägg sallad på brödskivorna och lägg på tonfiskröra. Dra ett varv med pepparkvarnen, toppa med krasse och servera med citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

(4)

Cashewnötstaco

(12)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Tacofest på cashewnötter

(5)

Laxtaco

(9)

Klassisk laxburgare

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies