Rabarbermuffins med kardemumma

Rabarbermuffins med kardemumma

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(77)

Enkelt recept på rabarbermuffins med kardemumma! Enkla att baka och perfekt att bjuda på till fika och kalas.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk , mortlad kardemumma
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 tunt skivad rabarberstjälk

Gör så här

  1. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
  2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Häll i mjölken och rör ordentligt.
  3. Fördela smeten i formarna. Vänd rabarberbitarna i lite socker och stick ner i smeten. Grädda mitt i ugnen 18-20 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-09-25

Jättegoda! Jag har alltid i lite extra smet i formarna så det blir stora muffins. Och sen lägger jag lite rabarber i mitten också så det blir en liten "surprise" inuti samt en massa rabarber på toppen! Ska prova ha i lite hallon nån dag också!

Kajsa

2014-07-09

Gjorde en frukost-verision på 2 dl vetemjöl, 1.5 dl grahamsmjöl och 0.5 dl Fibrex (råfibrer). Minskade även mängden socker till 1.25 dl.

yvonne karlsson

2014-05-06

Härliga muffins med vårsmak!

Wilgott

2014-02-04

Supergoda höga och luftiga muffins.

Mia

2013-09-30

Verkligen supergoda!! Nästa gång gör jag en dubbel sats

Maria

2013-07-01

Veldig bra oppskrift! Ble kjempegodt:)

Sissi

2012-07-11

Vilket kanonrecept! Har bakat det många gånger nu med lyckat resultat varje gång. Idag bytte jag ut rabarbern och kardemumman mot blåbär och gjorde även en sats m smultron... såå saftiga & goda.

Lena

2012-06-09

Mina muffins blev inte så höga, vad kan det bero på?

Checkbox Coop

2012-05-23

Ja vispa med elvisp för att få smör och socker pösigt.

Helen

2012-05-22

Kan man vispa med elvisp?

Checkbox Coop

2012-05-20

Nej, det ska inte vara smält.

jenny

2012-05-19

Skall smöret vara smält?Svårt att få till pösigt med osmält smör märkte jag...

Kristina Malmberg

2012-05-10

utmärkt goda och snabba att baka. OBS! Jag har ny e-postadress.

Rabarbermuffins med kardemumma
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk , mortlad kardemumma
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 tunt skivad rabarberstjälk

Rabarbermuffins med kardemumma

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(77)

Enkelt recept på rabarbermuffins med kardemumma! Enkla att baka och perfekt att bjuda på till fika och kalas.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
  2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Häll i mjölken och rör ordentligt.
  3. Fördela smeten i formarna. Vänd rabarberbitarna i lite socker och stick ner i smeten. Grädda mitt i ugnen 18-20 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-09-25

Jättegoda! Jag har alltid i lite extra smet i formarna så det blir stora muffins. Och sen lägger jag lite rabarber i mitten också så det blir en liten "surprise" inuti samt en massa rabarber på toppen! Ska prova ha i lite hallon nån dag också!

Kajsa

2014-07-09

Gjorde en frukost-verision på 2 dl vetemjöl, 1.5 dl grahamsmjöl och 0.5 dl Fibrex (råfibrer). Minskade även mängden socker till 1.25 dl.

yvonne karlsson

2014-05-06

Härliga muffins med vårsmak!

Wilgott

2014-02-04

Supergoda höga och luftiga muffins.

Mia

2013-09-30

Verkligen supergoda!! Nästa gång gör jag en dubbel sats

Maria

2013-07-01

Veldig bra oppskrift! Ble kjempegodt:)

Sissi

2012-07-11

Vilket kanonrecept! Har bakat det många gånger nu med lyckat resultat varje gång. Idag bytte jag ut rabarbern och kardemumman mot blåbär och gjorde även en sats m smultron... såå saftiga & goda.

Lena

2012-06-09

Mina muffins blev inte så höga, vad kan det bero på?

Checkbox Coop

2012-05-23

Ja vispa med elvisp för att få smör och socker pösigt.

Helen

2012-05-22

Kan man vispa med elvisp?

Checkbox Coop

2012-05-20

Nej, det ska inte vara smält.

jenny

2012-05-19

Skall smöret vara smält?Svårt att få till pösigt med osmält smör märkte jag...

Kristina Malmberg

2012-05-10

utmärkt goda och snabba att baka. OBS! Jag har ny e-postadress.