Potatistortilla med grönkål och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Supergod vegetarisk potatistortilla med ägg, grönkål, lök, timjan och oregano som toppas med fetaost. Recept ur kokboken: Grönare middagar av Caroline Wilbois och Johanna Andersson.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g potatis
  • olja, till stekning
  • 80 g grönkål, ansad och finhackad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 8 ägg
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Riv potatisen grovt och krama ut vätskan. Fräs löken i olja i en ugnstålig stekpanna.
  2. Tillsätt potatis och grönkål och stek vidare under omrörning några minuter.
  3. Vispa lätt upp äggen och tillsätt timjan, oregano, salt och peppar. Häll äggvispet i stekpannan och se till att det är jämnt fördelat.
  4. Smula över fetaosten och gräddamitt i ugnen tills det fått fin färg och äggen stelnat, ca 15 min.

Servering

Servera med en tomatsallad!

Tips

Grädda i en inoljad formoch vänd upp och ner vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Örtfrittata

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sillklämmor med potatis och kokt ägg

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Omelett i ugn

Betyg
Betyg
(10)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g potatis
  • olja, till stekning
  • 80 g grönkål, ansad och finhackad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 8 ägg
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g fetaost

Potatistortilla med grönkål och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Supergod vegetarisk potatistortilla med ägg, grönkål, lök, timjan och oregano som toppas med fetaost. Recept ur kokboken: Grönare middagar av Caroline Wilbois och Johanna Andersson.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Riv potatisen grovt och krama ut vätskan. Fräs löken i olja i en ugnstålig stekpanna.
  2. Tillsätt potatis och grönkål och stek vidare under omrörning några minuter.
  3. Vispa lätt upp äggen och tillsätt timjan, oregano, salt och peppar. Häll äggvispet i stekpannan och se till att det är jämnt fördelat.
  4. Smula över fetaosten och gräddamitt i ugnen tills det fått fin färg och äggen stelnat, ca 15 min.

Servering

Servera med en tomatsallad!

Tips

Grädda i en inoljad formoch vänd upp och ner vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Örtfrittata

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sillklämmor med potatis och kokt ägg

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Omelett i ugn

Betyg
Betyg
(10)