För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Potatissoppa med renskav

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Mild och inställsam rätt med knaprigt garnityr. Bjud en, bjud flera!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 skivade stora potatisar
  • 1 skivad gul lök
  • 1.5 skivad purjolökar
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 1 liter vatten
  • 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 3 msk matlagningsgrädde eller crème fraiche
  • 1 krm peppar
  • 2.5 krm salt
  • Till servering:
  • 250 g tinat renskav eller annat viltskav
  • 1 skivad gul lök
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 0.5 dl hackad gräslök

Gör så här

  1. Fräs potatis och lök i fettet i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt vatten och smulade buljongtärningar. Koka under lock tills potatisen är helt sönderkokt, 15-20 minuter.
  2. Vispa soppan slät med stålvisp eller mixerstav. Smaka av med lite grädde eller crème fraiche, salt och peppar.
  3. Fräs viltskav och lök i fettet och tills det är ganska hårt stekt. Garnera soppan med renskav och gräslök.

Servering

Ät gärna några skivor gott bröd med lagrad ost till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 skivade stora potatisar
  • 1 skivad gul lök
  • 1.5 skivad purjolökar
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 1 liter vatten
  • 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 3 msk matlagningsgrädde eller crème fraiche
  • 1 krm peppar
  • 2.5 krm salt
  • Till servering:
  • 250 g tinat renskav eller annat viltskav
  • 1 skivad gul lök
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 0.5 dl hackad gräslök

Potatissoppa med renskav

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Mild och inställsam rätt med knaprigt garnityr. Bjud en, bjud flera!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs potatis och lök i fettet i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt vatten och smulade buljongtärningar. Koka under lock tills potatisen är helt sönderkokt, 15-20 minuter.
  2. Vispa soppan slät med stålvisp eller mixerstav. Smaka av med lite grädde eller crème fraiche, salt och peppar.
  3. Fräs viltskav och lök i fettet och tills det är ganska hårt stekt. Garnera soppan med renskav och gräslök.

Servering

Ät gärna några skivor gott bröd med lagrad ost till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)