Potatissoppa med renskav

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Mild och inställsam rätt med knaprigt garnityr. Bjud en, bjud flera!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 4 skivade stora potatisar
  • 1 skivad gul lök
  • 1.5 skivad purjolökar
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 1 liter vatten
  • 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 3 msk matlagningsgrädde eller crème fraiche
  • 1 krm peppar
  • 2.5 krm salt
  • Till servering:
  • 250 g tinat renskav eller annat viltskav
  • 1 skivad gul lök
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 0.5 dl hackad gräslök

Gör så här

  1. Fräs potatis och lök i fettet i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt vatten och smulade buljongtärningar. Koka under lock tills potatisen är helt sönderkokt, 15-20 minuter.
  2. Vispa soppan slät med stålvisp eller mixerstav. Smaka av med lite grädde eller crème fraiche, salt och peppar.
  3. Fräs viltskav och lök i fettet och tills det är ganska hårt stekt. Garnera soppan med renskav och gräslök.

Servering

Ät gärna några skivor gott bröd med lagrad ost till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 skivade stora potatisar
  • 1 skivad gul lök
  • 1.5 skivad purjolökar
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 1 liter vatten
  • 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 3 msk matlagningsgrädde eller crème fraiche
  • 1 krm peppar
  • 2.5 krm salt
  • Till servering:
  • 250 g tinat renskav eller annat viltskav
  • 1 skivad gul lök
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 0.5 dl hackad gräslök

Potatissoppa med renskav

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Mild och inställsam rätt med knaprigt garnityr. Bjud en, bjud flera!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs potatis och lök i fettet i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt vatten och smulade buljongtärningar. Koka under lock tills potatisen är helt sönderkokt, 15-20 minuter.
  2. Vispa soppan slät med stålvisp eller mixerstav. Smaka av med lite grädde eller crème fraiche, salt och peppar.
  3. Fräs viltskav och lök i fettet och tills det är ganska hårt stekt. Garnera soppan med renskav och gräslök.

Servering

Ät gärna några skivor gott bröd med lagrad ost till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies