Plommonkompott med kardemummayoghurt
  • Tid 20 min

Plommonkompott med kardemummayoghurt

2.83 (12 betyg)

En söt kompott som passar bra som mellanmål eller efterrätt.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 6

Ingredienser

4 portioner
  • 450 g urkärnade, delade plommon
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
Kardemummayoghurt:
  • 2 dl yoghurt, 10%
  • 1 tsk krossade kardemummafrö
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka plommon, socker, vin och vatten till en lös kompott. Lägg upp i glas eller portionsskålar. Blanda yoghurt och kardemumma. Servera tillsammans med kompotten.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Eva

    En gnutta muscovadosocker ger karaktär till kompotten.