Pitabröd med färskpotatis, rökt sik och romsås

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

Fyll ett gott bröd med färskpotatis, rökt sik och sallad.

Tillagningstid: 20 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 600 g potatis
  • 400 g varmrökt sik, böckling eller makrill
  • 4 pitabröd
  • 100 g blandad sallad
  • Romsås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 dl hackad dill
  • 80 g röd stenbitsrom
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk, cirka 20 minuter. Dela potatisen med en gaffel.
  2. Rensa eventuellt fisken från skinn och ben.
  3. Skär upp pitabröden till hälften. Fördela potatis, rökt fisk och sallad i bröden.

Romsås

  1. Blanda ingredienserna till romsåsen och servera till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisknuggets

(16)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Tuna Melt

(19)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Fishfingers med yoghurtremoulad

(15)

Sillklämmor med potatis och kokt ägg

(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g potatis
  • 400 g varmrökt sik, böckling eller makrill
  • 4 pitabröd
  • 100 g blandad sallad
  • Romsås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 dl hackad dill
  • 80 g röd stenbitsrom
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Pitabröd med färskpotatis, rökt sik och romsås

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

Fyll ett gott bröd med färskpotatis, rökt sik och sallad.

Tillagningstid: 20 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk, cirka 20 minuter. Dela potatisen med en gaffel.
  2. Rensa eventuellt fisken från skinn och ben.
  3. Skär upp pitabröden till hälften. Fördela potatis, rökt fisk och sallad i bröden.

Romsås

  1. Blanda ingredienserna till romsåsen och servera till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisknuggets

(16)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Tuna Melt

(19)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Fishfingers med yoghurtremoulad

(15)

Sillklämmor med potatis och kokt ägg

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies