Picklad syltlök fylld med jordärtskockspuré och löjrom

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

En god och festlig förrätt.

Tillagningstid: 1 timme
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 300 g jordärtskocka
  • 1.5 msk grädde
  • 1 msk smör
  • Syltlök:
  • 8 röd steklökar
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 4 msk strösocker
  • 1 dl kokhett vatten
  • Garnering:
  • 80 g löjrom
  • 1 dillkvist

Gör så här

  1. Skala, dela eventuellt och koka jordärtskockorna 15–20 minuter. Häll av vattnet och mixa till en slät puré med grädde och smör, smaka av med salt. Låt svalna.
  2. Skala och dela lökarna på mitten från botten och upp. Sära på skikten, ta ut de lökbåtar som är finast och i bra storlek. Lägg dem i en skål och slå över ättika, socker och kokhett vatten. Låt stå och dra i 10 minuter. Ta upp lökarna och låt dem svalna och torka.
  3. Lägg purén i en spritspåse och fyll lökbåtarna. Toppa med 1 tesked löjrom och dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2013-12-07

Fantastisk! Den här "minin" blir alltid succé när jag bjuder på den. Ett tips är att bre' den jordärtskockspuré som blir över på en hårdbrödmacka - gott!

Liknande recept

Rimmad strömming med senapssås - Coop

(5)

Lotta Lundgren - Stekt inlagd strömming med rödlök och enbär - Coop

(3)

Rotsellericarpaccio med tångkaviar - Coop

(10)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök - Coop

(83)

Klar strömming med örter - Coop

(2)

Lerpottasill - Coop

(1)

Pepparrotssill - Coop

(1)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 300 g jordärtskocka
  • 1.5 msk grädde
  • 1 msk smör
  • Syltlök:
  • 8 röd steklökar
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 4 msk strösocker
  • 1 dl kokhett vatten
  • Garnering:
  • 80 g löjrom
  • 1 dillkvist

Picklad syltlök fylld med jordärtskockspuré och löjrom

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

En god och festlig förrätt.

Tillagningstid: 1 timme
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala, dela eventuellt och koka jordärtskockorna 15–20 minuter. Häll av vattnet och mixa till en slät puré med grädde och smör, smaka av med salt. Låt svalna.
  2. Skala och dela lökarna på mitten från botten och upp. Sära på skikten, ta ut de lökbåtar som är finast och i bra storlek. Lägg dem i en skål och slå över ättika, socker och kokhett vatten. Låt stå och dra i 10 minuter. Ta upp lökarna och låt dem svalna och torka.
  3. Lägg purén i en spritspåse och fyll lökbåtarna. Toppa med 1 tesked löjrom och dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2013-12-07

Fantastisk! Den här "minin" blir alltid succé när jag bjuder på den. Ett tips är att bre' den jordärtskockspuré som blir över på en hårdbrödmacka - gott!

Liknande recept

Rimmad strömming med senapssås - Coop

(5)

Lotta Lundgren - Stekt inlagd strömming med rödlök och enbär - Coop

(3)

Rotsellericarpaccio med tångkaviar - Coop

(10)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök - Coop

(83)

Klar strömming med örter - Coop

(2)

Lerpottasill - Coop

(1)

Pepparrotssill - Coop

(1)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies