Pastasallad med salvia & brynt smör

Pastasallad med salvia & brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Tillagningstid: 30 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 pkt ostfyllda pastaknyten (à 250 g)
  • 1 knippe sparris
  • 1 knippe rädisa
  • 2 små rödlökar
  • 50 g smör
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 20 salviablad
  • 1 msk finrivet citronskal (endast det gula)
  • 140 g spenat
  • ev 1 klyftad citron
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa sparrisen och skär i bitar. Koka i saltat vatten ca 3 min. Skär rädisorna i kvartar och löken i ringar.
  2. Bryn smöret och tillsätt vinäger, 10 strimlade salviablad och finrivet citronskal.
  3. Vänd runt pastan med grönsakerna, spenat och det brynta smöret. Smaka av med salt och peppar. Toppa salladen med resten av salviabladen.

Tips

Det går att koka pasta och sparris tillsammans om man har en tillräckligt stor kastrull.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja

2020-06-29

Supergott! Hela familjen älskar detta, och äntligen får jag användning av vår stora salviabuske i trädgården! Vi har även gjort rätten med brocooli istället för sparris, och ibland med färsk tagliatelle istället för pastaknyten.

Anna

2015-08-12

Mycket gott och enkelt

Liknande recept

Spara recept

Kall inkokt lax

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Honung- och ingefärsglaserad julskinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskkarré med ingefärsrubbing

Betyg
Betyg
(26)
Pastasallad med salvia & brynt smör
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 pkt ostfyllda pastaknyten (à 250 g)
  • 1 knippe sparris
  • 1 knippe rädisa
  • 2 små rödlökar
  • 50 g smör
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 20 salviablad
  • 1 msk finrivet citronskal (endast det gula)
  • 140 g spenat
  • ev 1 klyftad citron
  • salt och svartpeppar

Pastasallad med salvia & brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Tillagningstid: 30 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa sparrisen och skär i bitar. Koka i saltat vatten ca 3 min. Skär rädisorna i kvartar och löken i ringar.
  2. Bryn smöret och tillsätt vinäger, 10 strimlade salviablad och finrivet citronskal.
  3. Vänd runt pastan med grönsakerna, spenat och det brynta smöret. Smaka av med salt och peppar. Toppa salladen med resten av salviabladen.

Tips

Det går att koka pasta och sparris tillsammans om man har en tillräckligt stor kastrull.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja

2020-06-29

Supergott! Hela familjen älskar detta, och äntligen får jag användning av vår stora salviabuske i trädgården! Vi har även gjort rätten med brocooli istället för sparris, och ibland med färsk tagliatelle istället för pastaknyten.

Anna

2015-08-12

Mycket gott och enkelt

Liknande recept

Spara recept

Kall inkokt lax

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Honung- och ingefärsglaserad julskinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskkarré med ingefärsrubbing

Betyg
Betyg
(26)