Pastasallad med salvia & brynt smör
  • Tid 30 min

Pastasallad med salvia & brynt smör

5 (5 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

8 portioner
  • 2 pkt ostfyllda pastaknyten (à 250 g)
  • 1 knippe sparris
  • 1 knippe rädisa
  • 2 små rödlökar
  • 50 g smör
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 20 salviablad
  • 1 msk finrivet citronskal (endast det gula)
  • 140 g spenat
  • salt och svartpeppar
  • ev 1 klyftad citron
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa sparrisen och skär i bitar. Koka i saltat vatten ca 3 min. Skär rädisorna i kvartar och löken i ringar.

  2. 2

    Bryn smöret och tillsätt vinäger, 10 strimlade salviablad och finrivet citronskal.

  3. 3

    Vänd runt pastan med grönsakerna, spenat och det brynta smöret. Smaka av med salt och peppar. Toppa salladen med resten av salviabladen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går att koka pasta och sparris tillsammans om man har en tillräckligt stor kastrull.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna

    Mycket gott och enkelt