För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pannbröd med lök och örter

Betyg (1-5):
2.76 (34 betyg)

Välsmakande bröd till smarrig sås, sallad eller grillat.

Tillagningstid: 1 timme 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 tsk honung
  • 1 msk olivolja
  • 4.5 dl durumvetemjöl
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 tunt skivade rödlökar
  • 0.5 dl färsk oregano eller timjan
  • 0.5 msk flingsalt
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt honung, olja, salt och arbeta in mjölet till en smidig och lös deg. Jäs degen i en övertäckt bunke cirka 1 timme. Smörj in händerna med olja och dra sedan ut degen, till en platta, på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Låt degen täcka ungefär tre fjärdedelar av plåten. Pensla med lite olja. Lägg den tunt skivade löken över hela brödet. Lägg på oregano eller timjan, strö över flingsalt och ringla över olja. Jäs 20-30 minuter.
  3. Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter. Om löken blir för brun, täck över brödet med folie.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Emilia

2018-06-30

Ett favoritrbröd som bakas ofta.

björn zarelius

2012-06-20

mumms

Liknande recept

Surdegsbröd med potatis och lök

(5)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 tsk honung
  • 1 msk olivolja
  • 4.5 dl durumvetemjöl
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 tunt skivade rödlökar
  • 0.5 dl färsk oregano eller timjan
  • 0.5 msk flingsalt
  • 1 tsk salt

Pannbröd med lök och örter

Betyg (1-5):
2.76 (34 betyg)

Välsmakande bröd till smarrig sås, sallad eller grillat.

Tillagningstid: 1 timme 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt honung, olja, salt och arbeta in mjölet till en smidig och lös deg. Jäs degen i en övertäckt bunke cirka 1 timme. Smörj in händerna med olja och dra sedan ut degen, till en platta, på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Låt degen täcka ungefär tre fjärdedelar av plåten. Pensla med lite olja. Lägg den tunt skivade löken över hela brödet. Lägg på oregano eller timjan, strö över flingsalt och ringla över olja. Jäs 20-30 minuter.
  3. Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter. Om löken blir för brun, täck över brödet med folie.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Emilia

2018-06-30

Ett favoritrbröd som bakas ofta.

björn zarelius

2012-06-20

mumms

Liknande recept

Surdegsbröd med potatis och lök

(5)