Overnight oats med rabarberkompott

Overnight oats med rabarberkompott

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Overnight oat är sommarens motsvarighet till vinterns varma gröt. God kompott till, som även funkar till yoghurt.

Tillagningstid: 5 min + tid i kylen
4 portioner
  • 3 dl havregryn
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 1.5 msk chiafrön
  • 0.75 tsk vaniljpulver
  • 5 dl havredryck
  • 1 krm salt
  • Rabarberkompott
  • 500 g rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 dl vatten
  • 2 tsk kardemummakärnor

Gör så här

  1. Blanda havregrynen med kokosflingor, pumpakärnor, chiafrön, vaniljpulver och salt i en bunke. Häll i havredryck. Rör om. Låt stå i kylen minst 8 timmar.
  2. Skär rabarbern i bitar och lägg i en kastrull med socker, vatten och mortlade kardemummakärnor. Låt småputtra tills rabarbern är mjuk. Låt kallna och förvara i kylen. Servera till overnight oatsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Overnight oats med rabarberkompott
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl havregryn
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 1.5 msk chiafrön
  • 0.75 tsk vaniljpulver
  • 5 dl havredryck
  • 1 krm salt
  • Rabarberkompott
  • 500 g rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 dl vatten
  • 2 tsk kardemummakärnor

Overnight oats med rabarberkompott

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Overnight oat är sommarens motsvarighet till vinterns varma gröt. God kompott till, som även funkar till yoghurt.

Tillagningstid: 5 min + tid i kylen
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda havregrynen med kokosflingor, pumpakärnor, chiafrön, vaniljpulver och salt i en bunke. Häll i havredryck. Rör om. Låt stå i kylen minst 8 timmar.
  2. Skär rabarbern i bitar och lägg i en kastrull med socker, vatten och mortlade kardemummakärnor. Låt småputtra tills rabarbern är mjuk. Låt kallna och förvara i kylen. Servera till overnight oatsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!