Ostkaka med körsbärskompott

Ostkaka med körsbärskompott

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Det är ljuvligt gott med en hemlagad varm ostkaka. Extra gott blir det när du serverar med dessa sötsyrliga bär och en skvätt ovispad grädde.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
  • 3 ägg
  • 5 msk socker
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 finriven bittermandlar
  • 1 dl crème fraiche
  • 500 g cottage cheese
  • 0.5 dl grovhackad mandel
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 1 msk smör, till formen
  • Körsbärskompott:
  • 2 liter körsbär
  • 0.5 dl vatten
  • 2 dl socker
  • Servering:
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, mjölk, riven bittermandel och crème fraiche. Mixa cottage cheese och mandel till en massa i valfri konsistens. Ju längre tid, desto slätare ostkaka. Blanda ner i äggsmeten tillsammans med citronskal.
  2. Häll smeten i en vid, smord, ugnsfast form, cirka 20 x 30 centimeter. Grädda mitt i ugnen cirka 1 timme. Servera ljummen med en klick grädde och körsbärskompott.

Körsbärskompott

  1. Rensa, skölj och kärna ur bären. Lägg bär, eventuellt vatten och socker i en gryta. Koka upp och koka utan lock cirka 15 minuter. Låt svalna. Blir cirka 1 liter och håller cirka 10 dagar i kylen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ostkaka med körsbärskompott
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 ägg
  • 5 msk socker
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 finriven bittermandlar
  • 1 dl crème fraiche
  • 500 g cottage cheese
  • 0.5 dl grovhackad mandel
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 1 msk smör, till formen
  • Körsbärskompott:
  • 2 liter körsbär
  • 0.5 dl vatten
  • 2 dl socker
  • Servering:
  • 2 dl vispgrädde

Ostkaka med körsbärskompott

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Det är ljuvligt gott med en hemlagad varm ostkaka. Extra gott blir det när du serverar med dessa sötsyrliga bär och en skvätt ovispad grädde.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, mjölk, riven bittermandel och crème fraiche. Mixa cottage cheese och mandel till en massa i valfri konsistens. Ju längre tid, desto slätare ostkaka. Blanda ner i äggsmeten tillsammans med citronskal.
  2. Häll smeten i en vid, smord, ugnsfast form, cirka 20 x 30 centimeter. Grädda mitt i ugnen cirka 1 timme. Servera ljummen med en klick grädde och körsbärskompott.

Körsbärskompott

  1. Rensa, skölj och kärna ur bären. Lägg bär, eventuellt vatten och socker i en gryta. Koka upp och koka utan lock cirka 15 minuter. Låt svalna. Blir cirka 1 liter och håller cirka 10 dagar i kylen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!