Nudelsoppa med primörer och tofu
  • Tid 15 min

Nudelsoppa med primörer och tofu

5 (3 betyg)

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 1.6 liter grönsaksbuljong eller kycklingbuljong
  • 30 g färsk ingefära, i tunna skivor
  • 2 salladslök
  • 1 röd chili
  • 1 st kruka koriander
  • 280 g naturell tofu
  • 200 g äggnudlar
  • 4 dl tinade sojabönor
  • 60 g spenat eller mangoldskott
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp buljongen och häll upp i termos. Lägg i ingefäran. Strimla salladslök och chili. Grovhacka koriandern.

  2. 2

    Skär tofun i små tärningar och lägg tillsammans med alla grönsaker och nudlar i 2 burkar med lock (som man kan äta direkt ur.) Eller lägg i 2 skålar.

  3. 3

    Häll över buljongen vid servering. Låt stå någon minut så att nudlarna hinner svälla innan soppan ska ätas.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Man blir mer mätt av varm mat än kall. Låt termosen göra jobbet!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar