Nötpaj

Nötpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 100 g smör, delat i bitar
  • Fyllning:
  • 200 g hasselnötter
  • 100 g cashewnötter
  • 100 macadamianötter
  • 1 dl socker
  • 50 g smör
  • 1 msk kakao
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk grädde eller mjölk
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Kör snabbt ihop ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant cirka 20 cm i diameter. Ställ in i kyl minst 30 minuter.
  2. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Fyllning

  1. Värm smör, socker, kakao, vetemjöl, grädde och honung under omrörning till det börjar sjuda. Rör ner nötterna.
  2. Bred ut nötblandningen i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare cirka 8 minuter.
  3. Låt svalna.

Tips

Välj vilka nötter du gillar bäst.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Glutenfri chokladtårta med jordgubbar

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Chokladfudge med valnötter

Betyg
Betyg
(5)
Nötpaj
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 100 g smör, delat i bitar
  • Fyllning:
  • 200 g hasselnötter
  • 100 g cashewnötter
  • 100 macadamianötter
  • 1 dl socker
  • 50 g smör
  • 1 msk kakao
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk grädde eller mjölk
  • 1 msk honung

Nötpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kör snabbt ihop ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant cirka 20 cm i diameter. Ställ in i kyl minst 30 minuter.
  2. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Fyllning

  1. Värm smör, socker, kakao, vetemjöl, grädde och honung under omrörning till det börjar sjuda. Rör ner nötterna.
  2. Bred ut nötblandningen i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare cirka 8 minuter.
  3. Låt svalna.

Tips

Välj vilka nötter du gillar bäst.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Glutenfri chokladtårta med jordgubbar

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Chokladfudge med valnötter

Betyg
Betyg
(5)