Morotssoppa med pasta och grönt

Morotssoppa med pasta och grönt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

En soppa som inte bara är krämig och god utan även plånboks- och figurvänlig. Dessutom är den snäll för magen.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 grovrivna morötter
  • 1 tunt skivad gul lök
  • 1 tunt skivad röd paprika
  • 1 tunt skivad grön chili
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl standardmjölk
  • 2 dl vatten
  • 150 g pasta t ex gnocchi
  • Garnering:
  • 2 msk hackad smörgåskrasse, persilja eller timjan

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar i en gryta. Lägg i morot, lök, paprika och chili om du vill ha soppa med sting. Koka dem mjuka, ca 5 minuter. Mixa soppan direkt i grytan med mixerstav, den behöver inte bli helt slät.
  2. Vispa ut mjölet i mjölken, häll det och 2 dl vatten i grytan och koka upp under omrörning. Lägg pastan i soppan och koka tills den är mjuk, ca 10 minuter. Till färsk pasta räcker det med ett par minuter. Rör då och så att det inte fastnar i botten. Späd med vatten om soppan blir för tjock.

Servering

Strö lite grönt över soppan och servera den med grova bröd med t ex keso eller skivor av rökt skinka eller kalkon som pålägg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Buljongprimörsoppa med kycklingfrikadeller

Betyg
Betyg
(4)
Morotssoppa med pasta och grönt
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 grovrivna morötter
  • 1 tunt skivad gul lök
  • 1 tunt skivad röd paprika
  • 1 tunt skivad grön chili
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl standardmjölk
  • 2 dl vatten
  • 150 g pasta t ex gnocchi
  • Garnering:
  • 2 msk hackad smörgåskrasse, persilja eller timjan

Morotssoppa med pasta och grönt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

En soppa som inte bara är krämig och god utan även plånboks- och figurvänlig. Dessutom är den snäll för magen.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar i en gryta. Lägg i morot, lök, paprika och chili om du vill ha soppa med sting. Koka dem mjuka, ca 5 minuter. Mixa soppan direkt i grytan med mixerstav, den behöver inte bli helt slät.
  2. Vispa ut mjölet i mjölken, häll det och 2 dl vatten i grytan och koka upp under omrörning. Lägg pastan i soppan och koka tills den är mjuk, ca 10 minuter. Till färsk pasta räcker det med ett par minuter. Rör då och så att det inte fastnar i botten. Späd med vatten om soppan blir för tjock.

Servering

Strö lite grönt över soppan och servera den med grova bröd med t ex keso eller skivor av rökt skinka eller kalkon som pålägg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Buljongprimörsoppa med kycklingfrikadeller

Betyg
Betyg
(4)