Morotskaka med glasyr
  • Tid 70 min
  • Ugn 175º

Morotskaka med glasyr

3.19 (113 betyg)

  • Tillagningstid 70 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

1 st
  • 2 st medelstora morötter
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker eller en skvätt pressad citron
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel malen
Glasyr:
  • 60 g philadelphiaost
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm ugnen. Smörj och bröa formen. Skala morötterna och riv dem fint. Smält det fasta smöret och låt det svalna.

  2. 2

    Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt morötter, citronsaft eller annan smaksättning och smör. Rör sist ner mjölet blandat med bakpulver och kanel. Häll smeten i formen.

  3. 3

    Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

  4. 4

    Blanda philadelphiaost, smör och florsocker till en jämn glasyr och bred den över den kalla kakan. Gör ev ett mönster med en gaffel. Garnera ev med strimlat apelsinskal.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Kicki: Använd en rund form som är ca 24 cm i diameter. Lycka till!

  • Kicki

    Det står inget om vilken slags form man ska använda, långpanna eller kakform, eller hur många bitar den räcker till.