Morotskaka med glasyr

Betyg (1-5):
3.19 (116 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 2 st medelstora morötter
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker eller en skvätt pressad citron
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel malen
  • Glasyr:
  • 60 g philadelphiaost
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen. Smörj och bröa formen. Skala morötterna och riv dem fint. Smält det fasta smöret och låt det svalna.
  2. Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt morötter, citronsaft eller annan smaksättning och smör. Rör sist ner mjölet blandat med bakpulver och kanel. Häll smeten i formen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
  4. Blanda philadelphiaost, smör och florsocker till en jämn glasyr och bred den över den kalla kakan. Gör ev ett mönster med en gaffel. Garnera ev med strimlat apelsinskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-15

Hej Lena! Det går bra att frysa kakan med glasyr på! Lycka till med bakningen!

Lena

2019-10-14

Går det att frysa kakan i bitar med glasyren på?

Coop webbredaktör

2018-03-20

Till Kicki: Använd en rund form som är ca 24 cm i diameter. Lycka till!

Kicki

2018-03-15

Det står inget om vilken slags form man ska använda, långpanna eller kakform, eller hur många bitar den räcker till.

10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 st medelstora morötter
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker eller en skvätt pressad citron
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel malen
  • Glasyr:
  • 60 g philadelphiaost
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker

Morotskaka med glasyr

Betyg (1-5):
3.19 (116 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm ugnen. Smörj och bröa formen. Skala morötterna och riv dem fint. Smält det fasta smöret och låt det svalna.
  2. Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt morötter, citronsaft eller annan smaksättning och smör. Rör sist ner mjölet blandat med bakpulver och kanel. Häll smeten i formen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
  4. Blanda philadelphiaost, smör och florsocker till en jämn glasyr och bred den över den kalla kakan. Gör ev ett mönster med en gaffel. Garnera ev med strimlat apelsinskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-15

Hej Lena! Det går bra att frysa kakan med glasyr på! Lycka till med bakningen!

Lena

2019-10-14

Går det att frysa kakan i bitar med glasyren på?

Coop webbredaktör

2018-03-20

Till Kicki: Använd en rund form som är ca 24 cm i diameter. Lycka till!

Kicki

2018-03-15

Det står inget om vilken slags form man ska använda, långpanna eller kakform, eller hur många bitar den räcker till.

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies