Mjuk pepparkaka med kardemumma

Betyg (1-5):
3.37 (54 betyg)

Kryddig mjuk kaka som gärna serveras med färska bär och grädde.

Tillagningstid: 55 minuter
Ugnstemperatur:175º
14 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1.5 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1.5 tsk malen kardemumma
  • smör
  • ströbröd
  • Servering:
  • färska bär, t ex hallon, jordgubbar, röda vinbär
  • lättvispad grädde

Gör så här

  1. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner gräddfil och smör. Blanda mjölet med bikarbonat och kryddor. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och rör tills den är slät. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 2 liter.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Låt kakan svalna något innan du tar den ur formen. Låt den svalna helt och servera med de bär du gillar och lättvispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



mia gustavsson

2015-03-28

håller på just nu och bakar den, så jag vet inte reultatet,men den var superenkel att göra och det är viktigt när man bakar. det blir 10 + bara det!

Malin

2014-01-26

Julens favoritkaka!

Nina

2013-12-08

himla god!

Liknande recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(9)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Frasvåfflor

(123)

Vattenmelonsoppa

(0)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1.5 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1.5 tsk malen kardemumma
  • smör
  • ströbröd
  • Servering:
  • färska bär, t ex hallon, jordgubbar, röda vinbär
  • lättvispad grädde

Mjuk pepparkaka med kardemumma

Betyg (1-5):
3.37 (54 betyg)

Kryddig mjuk kaka som gärna serveras med färska bär och grädde.

Tillagningstid: 55 minuter
Ugnstemperatur:175º
14 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner gräddfil och smör. Blanda mjölet med bikarbonat och kryddor. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och rör tills den är slät. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 2 liter.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Låt kakan svalna något innan du tar den ur formen. Låt den svalna helt och servera med de bär du gillar och lättvispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



mia gustavsson

2015-03-28

håller på just nu och bakar den, så jag vet inte reultatet,men den var superenkel att göra och det är viktigt när man bakar. det blir 10 + bara det!

Malin

2014-01-26

Julens favoritkaka!

Nina

2013-12-08

himla god!

Liknande recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(9)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Frasvåfflor

(123)

Vattenmelonsoppa

(0)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies