Mjuk pepparkaka med kardemumma

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.46 (59 betyg)

Kryddig mjuk kaka som gärna serveras med färska bär och grädde.

Tillagningstid: 55 minuter
Ugnstemperatur:175º
14 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1.5 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1.5 tsk malen kardemumma
  • smör
  • ströbröd
  • Servering:
  • färska bär, t ex hallon, jordgubbar, röda vinbär
  • lättvispad grädde

Gör så här

  1. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner gräddfil och smör. Blanda mjölet med bikarbonat och kryddor. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och rör tills den är slät. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 2 liter.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Låt kakan svalna något innan du tar den ur formen. Låt den svalna helt och servera med de bär du gillar och lättvispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2019-12-15

Saknar också mängden smör!!

Eva

2019-12-13

Det står inte hur mkt smör det ska vara?

mia gustavsson

2015-03-28

håller på just nu och bakar den, så jag vet inte reultatet,men den var superenkel att göra och det är viktigt när man bakar. det blir 10 + bara det!

Malin

2014-01-26

Julens favoritkaka!

Nina

2013-12-08

himla god!

Liknande recept

Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Saffransugnspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kärleksmums grundrecept

Betyg
Betyg
(470)
Spara recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Lussebullar med kvarg

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(44)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1.5 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1.5 tsk malen kardemumma
  • smör
  • ströbröd
  • Servering:
  • färska bär, t ex hallon, jordgubbar, röda vinbär
  • lättvispad grädde

Mjuk pepparkaka med kardemumma

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.46 (59 betyg)

Kryddig mjuk kaka som gärna serveras med färska bär och grädde.

Tillagningstid: 55 minuter
Ugnstemperatur:175º
14 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner gräddfil och smör. Blanda mjölet med bikarbonat och kryddor. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och rör tills den är slät. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 2 liter.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Låt kakan svalna något innan du tar den ur formen. Låt den svalna helt och servera med de bär du gillar och lättvispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2019-12-15

Saknar också mängden smör!!

Eva

2019-12-13

Det står inte hur mkt smör det ska vara?

mia gustavsson

2015-03-28

håller på just nu och bakar den, så jag vet inte reultatet,men den var superenkel att göra och det är viktigt när man bakar. det blir 10 + bara det!

Malin

2014-01-26

Julens favoritkaka!

Nina

2013-12-08

himla god!

Liknande recept

Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Saffransugnspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kärleksmums grundrecept

Betyg
Betyg
(470)
Spara recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Lussebullar med kvarg

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(44)