Misosoppa med nudlar och havskräfta
  • Tid 25 min

Misosoppa med nudlar och havskräfta

3 (2 betyg)

Kräftor på japanska. Lite ovanliga ingredienser, men inte svårt.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
4 förrättsportioner:
  • 4 havskräftor
  • 150 g äggnudlar
  • 6 dl misosoppa
  • 4 msk japansk soja
  • 4 msk mirin (ett slags sött matlagningsvin gjort på ris)
  • sesamolja
  • salt
  • wasabi (het smaksättare)
Omelett:
  • 3 ägg
  • 2 msk grädde
  • 1 tsk risvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 1 msk olja
Till servering:
  • 2 strimlade salladslökar
  • ärtskott
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj av i kallt vatten.

Omelett

  1. 1

    Vispa ihop ingredienserna till omeletten. Värm en liten stekpanna med olja och stek supertunna omeletter på svag värme. Stek enbart på ena sidan. Vik ihop omeletten till en platt rulle direkt i stekpannan så fort den stelnat och lägg åt sidan för att göra nästa. Skiva omeletterna.

  2. 2

    Gör misosoppa enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt soja och mirin och värm upp.

  3. 3

    Dela havskräftorna på mitten. Hetta upp en grill- eller stekpanna. Stek kräftorna 2–3 min. Pensla med sesamolja och strö över salt. Bred ett tunt lager wasabi över kräftstjärten.

  4. 4

    Fördela nudlarna i tallrikar. Strö över salladslök och ärtskott och lägg dit några omelettskivor. Häll över soppan och toppa med havskräfta.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Omeletten kan göras i förväg och stekas upp hastigt vid servering.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar