Minipizzor med bacon och dadlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Lökkrämen ger de sötsalta minipizzorna det där lilla extra.

Tillagningstid: 25 min
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g pizzadeg
  • Topping
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk finhackad färsk rosmarin el 1 tsk torkad
  • 140 g bacon
  • 10 torkade dadlar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Fräs löken mjuk utan att få färg i smör. Lägg löken i en bunke och tillsätt rosmarin och olja.
  2. Mixa till en slät kräm med en stavmixer. Strimla baconet grovt och stek någon minut i het stekpanna (krispet får de i ugnen sedan).
  3. Finhacka dadlarna. Stansa ut rundlar av pizzadegen (ca 5 cm diameter) och platta ev ut lite.
  4. Bred på lökkrämen på pizzorna och fördela dadlar och bacon ovanpå.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 6 min. Servera direkt från ugnen eller rumsvarma.

Tips

Knaprigt stekt halloumi är ett gott vegoalternativ till bacon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Rostbiff med ättiksgurka och kapris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Smördegssnittar med fetaost och timjan

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Julskinka med frörock

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Minispett med wasabidressing

Betyg
Betyg
(12)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g pizzadeg
  • Topping
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk finhackad färsk rosmarin el 1 tsk torkad
  • 140 g bacon
  • 10 torkade dadlar

Minipizzor med bacon och dadlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Lökkrämen ger de sötsalta minipizzorna det där lilla extra.

Tillagningstid: 25 min
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Fräs löken mjuk utan att få färg i smör. Lägg löken i en bunke och tillsätt rosmarin och olja.
  2. Mixa till en slät kräm med en stavmixer. Strimla baconet grovt och stek någon minut i het stekpanna (krispet får de i ugnen sedan).
  3. Finhacka dadlarna. Stansa ut rundlar av pizzadegen (ca 5 cm diameter) och platta ev ut lite.
  4. Bred på lökkrämen på pizzorna och fördela dadlar och bacon ovanpå.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 6 min. Servera direkt från ugnen eller rumsvarma.

Tips

Knaprigt stekt halloumi är ett gott vegoalternativ till bacon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Rostbiff med ättiksgurka och kapris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Smördegssnittar med fetaost och timjan

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Julskinka med frörock

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Minispett med wasabidressing

Betyg
Betyg
(12)