För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Minipizzor med bacon och dadlar

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Lökkrämen ger de sötsalta minipizzorna det där lilla extra.

Tillagningstid: 25 min
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g pizzadeg
  • Topping
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk finhackad färsk rosmarin el 1 tsk torkad
  • 140 g bacon
  • 10 torkade dadlar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Fräs löken mjuk utan att få färg i smör. Lägg löken i en bunke och tillsätt rosmarin och olja.
  2. Mixa till en slät kräm med en stavmixer. Strimla baconet grovt och stek någon minut i het stekpanna (krispet får de i ugnen sedan).
  3. Finhacka dadlarna. Stansa ut rundlar av pizzadegen (ca 5 cm diameter) och platta ev ut lite.
  4. Bred på lökkrämen på pizzorna och fördela dadlar och bacon ovanpå.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 6 min. Servera direkt från ugnen eller rumsvarma.

Tips

Knaprigt stekt halloumi är ett gott vegoalternativ till bacon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Italienska hattar

(6)

Julskinka med frörock

(0)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(5)

Tre påsksnittar

(26)

Samosas med dippsås

(2)

Smördegssnittar med fetaost och timjan

(47)

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

(4)

Äggröra med parmachips

(45)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g pizzadeg
  • Topping
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk finhackad färsk rosmarin el 1 tsk torkad
  • 140 g bacon
  • 10 torkade dadlar

Minipizzor med bacon och dadlar

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Lökkrämen ger de sötsalta minipizzorna det där lilla extra.

Tillagningstid: 25 min
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Fräs löken mjuk utan att få färg i smör. Lägg löken i en bunke och tillsätt rosmarin och olja.
  2. Mixa till en slät kräm med en stavmixer. Strimla baconet grovt och stek någon minut i het stekpanna (krispet får de i ugnen sedan).
  3. Finhacka dadlarna. Stansa ut rundlar av pizzadegen (ca 5 cm diameter) och platta ev ut lite.
  4. Bred på lökkrämen på pizzorna och fördela dadlar och bacon ovanpå.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 6 min. Servera direkt från ugnen eller rumsvarma.

Tips

Knaprigt stekt halloumi är ett gott vegoalternativ till bacon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Italienska hattar

(6)

Julskinka med frörock

(0)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(5)

Tre påsksnittar

(26)

Samosas med dippsås

(2)

Smördegssnittar med fetaost och timjan

(47)

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

(4)

Äggröra med parmachips

(45)