Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Rejält och gott ska det vara!

Tillagningstid: 15 min
8 stycken
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 1 tsk kumminfrö
  • 1 burk surkål (ca 400 g)
  • 8 skivor baguette, rostade
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl senap, gärna fransk
  • rostad lök eller friterad
  • persilja till garnering
  • Friterad lök
  • 2 gula lökar
  • 3 dl frityrolja

Gör så här

  1. Skär sidfläsket i tunna skivor och stek dem knapriga i en torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Stöt kumminfröna lätt i en mortel och blanda med surkålen.
  3. Bred majonnäs och sedan senap på bröden. Lägg på en skiva sidfläsk och rejält med surkål. Toppa med rostad eller friterad lök. Garnera med persilja.

Friterad lök:

  1. Skär löken i tunna skivor och lägg i kallt vatten ca 30 min. Hetta upp olja i en liten kastrull med höga kanter till 170°. Fritera några lökringar i taget tills de blir gyllenbruna. Lyft upp med tång eller hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 1 tsk kumminfrö
  • 1 burk surkål (ca 400 g)
  • 8 skivor baguette, rostade
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl senap, gärna fransk
  • rostad lök eller friterad
  • persilja till garnering
  • Friterad lök
  • 2 gula lökar
  • 3 dl frityrolja

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Rejält och gott ska det vara!

Tillagningstid: 15 min
8 stycken

Gör så här

  1. Skär sidfläsket i tunna skivor och stek dem knapriga i en torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Stöt kumminfröna lätt i en mortel och blanda med surkålen.
  3. Bred majonnäs och sedan senap på bröden. Lägg på en skiva sidfläsk och rejält med surkål. Toppa med rostad eller friterad lök. Garnera med persilja.

Friterad lök:

  1. Skär löken i tunna skivor och lägg i kallt vatten ca 30 min. Hetta upp olja i en liten kastrull med höga kanter till 170°. Fritera några lökringar i taget tills de blir gyllenbruna. Lyft upp med tång eller hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!